Autor Wątek: Co nowego w Pajęcznie??  (Przeczytany 7733 razy)

Offline Anula

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Co nowego w Pajęcznie??
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Grudzień, 2007, 15:52:37 »
Jedynie pizzeria albo na piwo pod Ratusz.

Pod Ratusz może i można iść na piwo.. gorzej z tymi co nie piją :P wtedy zostaje już tylko wypad na colę w towarzystwie dwóch ulubionych koleżanek ;D z tym że klimat pod Ratuszem nie do końca nadaje się do prowadzenia poważnych konwersacji.. to też zdecydowanie brakuje tutaj takiego miejsca, o jakim pisze kolega Szzzz ;D 

Nooo to do zoba ;D  A i M

A tak zupełnie poważnie, według mnie w mieścinie tej brakuje np. myjni samochodowej ;>

Wyczuć taką chwilę, w której kocha się życie..

Offline Luter

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Grudzień, 2007, 16:42:11 »
Co do pomysłu z tym sklepem 24h to się zgadzam (jak nigdy z Maćkiem :P ) ale to naprawdę dobry pomysł taka Żabka załatwiłaby sprawę :D

A z mojej opinii to w Pajęcznie brakuje STS - u (zakłady bukmacherskie :P) ale żeby mógł powstać miasto musi liczyć 10 tys. mieszkańców , a na to sie w Pajęcznie nie zanosi :D

Offline WieszOCoChodzi

« Odpowiedź #32 dnia: 17 Grudzień, 2007, 17:12:12 »
Hehe to teraz ja dla odmiany zgodze sie z Toba  ;D STS tez by sie przydal  ::)
To ja bym chcial jeszcze jakis bar z rowno stojacym bilardem i zeby go nie zamykali jak jeszcze sa ludzie i chca siedziec jak to bywa w reszcie wiejskich przybytkow nazywanych barami.
Halpin to nie rurki z kremem

Offline kaczka

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Grudzień, 2007, 20:22:07 »
jak dla mnie to naprawdę potrzebny jest tutaj dobry klub, ale nie dyskoteka techno, tylko klub dla wszystkich, gdzie przez całe weekendy byłyby koncerty i można by sie pobawić, bo wieczorami to naprawdę nie ma co robic...

Offline Lesiu 666

• Aktywny użytkownik
  • death fetish
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Grudzień, 2007, 21:03:52 »
jak dla mnie to naprawdę potrzebny jest tutaj dobry klub, ale nie dyskoteka techno, tylko klub dla wszystkich, gdzie przez całe weekendy byłyby koncerty i można by sie pobawić, bo wieczorami to naprawdę nie ma co robic...

Obudź się- nie w Pajęcznie. Mentalność mieszkańców tego miasta nie pozwala.
i would like to see most of the human beings killed off because they are unworthy of the gift of life
the art takes many forms, murder is but one of them

Offline Wickerman

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Grudzień, 2007, 18:56:48 »
A wspominał ktoś po prostu o stacji paliw 24/h...?? Tego mi najbardziejbrakuje w okolicy. A jak na Pajacowo to przystaje takową posiadać....
Strach kreuje bogów.

Offline kaczka

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Grudzień, 2007, 22:48:05 »

Obudź się- nie w Pajęcznie. Mentalność mieszkańców tego miasta nie pozwala.

no własnie wielka szkoda, bo czasami to szału idzie dostac

Offline Patryk005

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Grudzień, 2007, 19:18:46 »
ja chciałbym o wiele lepsze sklepy sportowe . Tzn: większy wybór w sprzęt piłkarski,itd ;)
Bramka jest Bogiem , Mecz Nałogiem , Chwyt  Podstawą , Parada Zabawą :D

Offline malket

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 29 ſtyczeń, 2008, 19:21:57 »
A dla mnie w pajęcznie niczego niebrakuje!!
1. Jest gdzie posiedziec latem - park, matusowiec, lug robie grila u mnie.
2. jest gdzie posiedziec zimą - knajpki, lub robie posiadowe u mie.
3. jest gdzie się pobawić - dni pajęczna, radomska, dziadoszyna, bełchatowa, lub robie impreze u siebie
4. Jest gdzie zjeść - u Chelesi, Alibi, Paragraf, pizzeria (niepolecam bo speluna sie tam ostatno zrobiła), lub do czwy czy bełchatowa do mc syfa skoczyc
5. Kawiarenka jest a jak komuś mało można do kamyka skoczyc
6. Stacja 24 jest w dziadoszynie wiec zawsze mozna dojechac, a z tego co sie orientuje to w niedlugim czasie powstanie w pajecznie ale ciii ja nic niemowilem
7. Myjki niema ale juz niedługo bedzie na przeciwko polo obok przychodni, a jak mi sie chce to rozwijam karchera i sam myje
8. Kino moze niejest najwyzszej klasy ale jedyne co bym zmienil to siedzanie i nic wiecej, bo jak ide w poznaniu do multipleksow to nieczuje sie tego klimatu ogladania, a zeby były premiery to najpierw ludzie musza zaczac chodzic na te filmy co sa zeby wykazac ze sa w pajecznie dochody, a pozatym jak by byly to nikt niedalby 15 zł i wolałbym film na kompie zobaczyc.
9. Juz chyba skończe bo mógłbym tak bez końca wymieniac i brakło by papieru ;)

Podsumowujac w pajecznie jest zajebiscie i ja nienazekam a ten co mu sie tu niepodoba niech sie poprostu przeprowadzi do innego miasta a nie marudzi!!

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Kwiecień, 2010, 17:58:54 »
A ja chciałbym móc wyjechać autem z ulicy parkowej na Kościuszki bez konieczności czekania 10 min w korku O_o

Offline Lookash

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Kwiecień, 2010, 11:19:27 »
http://pajeczno.pl/?c=mdAktualnosci-cmPokazTresc-236-198

Można tam przekazać swoje pomysły, może komuś się spodobają. Ja już wypełniłem ankietę i zachęcam innych, może akurat w jakiś sposób wpłyniemy na wizję gminy/powiatu. :)

Offline Lookash

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 07 Maj, 2010, 18:47:32 »
Projekt pod nazwą „Przebudowa drogi powiatowej 3500E Pajęczno – Chabielice w Pajęcznie, ul. 1 Maja” został zakwalifikowany do realizacji w ramach Narodowego Programu Przebudowy Dróg Lokalnych 2008-2011. W związku z powyższym mieszkańcy ul. 1 Maja w Pajęcznie jak również wszyscy użytkownicy już niedługo będą się cieszyć z przeprowadzonego remontu. W dniu dzisiejszym tj. 07.05.2010r. został ogłoszony przetarg na wykonanie inwestycji. 

No proszę, wreszcie ktoś się zorientował, że taka ulica w samym centrum miasta powinna już dawno przejść remont. Ciekaw jestem na kiedy planują zakończenie inwestycji.

Offline Lookash

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 11 Czerwiec, 2010, 11:28:22 »
Dla zainteresowanych - koniec remontu 1 Maja zaplanowana na koniec października. Nie jest źle :) Czekam jeszcze na remont 22 Lipca - jakąś fajną reprezentacyjną aleję mogliby tam zrobić, skoro to jedyna droga na tereny rekreacyjne miasta. Ale to pewnie marzenia ściętej głowy...