Autor Wątek: Aquapark w Działoszynie  (Przeczytany 5137 razy)

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
Aquapark w Działoszynie
« dnia: 10 Marzec, 2007, 19:05:31 »

Offline Anula

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Aquapark w Działoszynie
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Marzec, 2007, 21:09:06 »
Miejmy nadzieję, że dojdzie do realizacji tego projektu jeszcze za czasów mojego życia... :D Generalnie pomysł jak najbardziej słuszny, bo najbliższy taki Aquapark znajduje się w Tarnowskich Górach ... ( chyba, że jestem niedoinformowana, jak to zwykle bywa :D )
Wyczuć taką chwilę, w której kocha się życie..

Offline Wickerman

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Marzec, 2007, 23:29:00 »
W Kleszczowie ma powstać z tego co mi wiadomo do konca 2009 roku kompleks basenów razem z budynkiem nowego LO...;] Także znając budżet tej wioski można się doczekać czegoś w stylu Aquaparku w Tarnwskich....;] Jak coś więcej się dowiem to napiszę....

No i tutaj macie projekt tego co ma tam powstać... Całkiem przyzwoicie się prezentuje... I całkiem niedaleko...;]

http://bank.muratorplus.pl/images/Vol0002/20065_2.jpg
« Ostatnia zmiana: 10 Marzec, 2007, 23:32:36 wysłana przez Wickerman »
Strach kreuje bogów.

Offline Nagellan

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marzec, 2007, 08:46:43 »
No fajnie fajnie :)... tylko czemu nie w Pajęcznie:[

t tak konkretnie to gdzie to ma być??

Offline Wickerman

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Marzec, 2007, 10:08:09 »
Dokładnie to jeszcze nikt nie wie... Ale najprawdopodobniej niedaleko OLIMPUSA....
Strach kreuje bogów.

Offline Dytryk_z_Bern

• Byłem tutaj pierwszy i tytuł mój
  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • ... tymczasowo niedostępny...
    • Rząśnia Strona Nieoficjalna
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Marzec, 2007, 07:56:25 »
Hmmmm, nie w Pajęcznie pewnie dlatego, że Pajęczna też na to nie stać ;)
A co powiecie na artykuł w "Dzienniku Łódzkim" (opublikowany na stronie Mike'a) ?
Mimo, że popieram powstanie podobnych obiektów zgadzam się z wieloma tezami autora, szczególnie tym mówiącym o późniejszym utrzymaniu obiektu...
Notabene na 100% będziemy mieli taki aquapark w okolicy, gdyż buduje sobie go gmina Kleszczów, a ją to akurat na to stać ;)
Jednak pomysł i jego wstępny projekt robi wrażenie...
... tymczasowo niedostępny...

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Marzec, 2007, 18:32:58 »
Z tego co mi wiadomo to budżet gminy wynosi 20 mln zł na rok... Koszt budowy to 30 mln.. Jeśli władzom Działoszyna uda się wynegocjować dopłatę z UE jest szansa.. Jeśli nie to pieniądze (napewno niemałe) za projekt pójdą w błoto.

Ale oczywiście wybudowanie tego obiektu to dopiero połowa sukcesu.. Jego utrzymacie, o którym wspomina Dytryk będzie niesłychanie trudne... Do opłacenia będą:
1. Personel
2. Utrzymacie czystości wody (regulacja chloru i innych środków)
3. Prąd (cały czas muszą pracować pompy basenowe, ogrzewanie etc.)
...

Realnie patrząc to przez pare pierwszych miesięcy, gdyby budowa doszła do skutku, chętnych na pewno by nie brakowało.. wiadomo - nowość, każdy chce zobaczyć co i jak.. Ale po pewnym czasie byłoby tam pusto...

Wydaje mi się, że będzie jeszcze o tym projekcie głośno...

Offline mily141

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Kwiecień, 2007, 21:05:56 »
Hmm... Utrzymanie jasna sprawa, droga rzecz, ale patrząc tak pesymistycznie na wszystko, nic by tutaj nie powstało. W okolicy nie ma takiego obiektu dlatego ludzie o wiele chętniej jeździli by tutaj, a nie do Pna(mam wrażenie, że niektórym ludziom z tego miasta, nie bardzo się podoba stworzenie w Dznie lepszego obiektu niż u nich) czy Wielunia(chociaż do końca nie wiem czy jest tam basen:)). Właśnie Działoszyn przyciągał by ludzi z okolicy i myślę, że by się utrzymał. Nie chodzi mi tutaj o zarabianie kasy tylko o własne utrzymanie bo chodzi tutaj(tak mi się wydaje) o podniesienie poziomu życia w naszym małym miasteczku, a nie o jakies wielkie zarabianie kasy na tym obiekcie.

Offline Pawcyk

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Maj, 2007, 18:03:48 »
macie jakies nowe wiesci o basenie? Ja dowiedzialem sie tylko ze budzet na basen zostal zatwierdzony....14/14 radnych bylo za  :) ponoc budowa ma sie zaczac w tym roku...miejmy taka nadzieje
Pozdro

Offline brabus

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Grudzień, 2007, 23:41:44 »
No i mamy juz 27 grudnia a tej budowy nadal nie widać....Ludzie przejrzyjcie na oczy,tego basenu szybko nie ujrzycie bo w gminie nie ma na to pieniędzy, nasz burmistrz to za przeproszeniem dupa, nie potrafi załatwić nawet najmniejszej dotacji,mamy tyle kasy z UE do zagospodarowania tylko trzeba sie postarać,ale po co,podniosą troche podatki i kasa sie znajdzie,a jak jeszcze braknie to zabierzemy kase przeznaczoną na wioski, tam jest mało dzieci to niech marzną na dworze bez przystanków etc.
Widziałem kosztorys basenu, koszty utrzymania obiektu będą przewyższały jego dochody,czyli co miesiąc gmina będzie musiała dokładać do interesu....to jest poprostu śmiech, no ale co tam....

P.S
To nie będzie aquapark tylko pływalnia

Offline Czarek

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Kwiecień, 2010, 20:09:39 »
Czytałem niedawno w prasie ,że Wieluń prowadzi prace przygotowawcze do budowy trzeciego!!!basenu.A u nas jak nie było basenu tak nie ma.

Offline ziomek

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Kwiecień, 2010, 12:48:38 »
odnosnie wzpowiedzi niejakiego brabusa.
Biorac pod uwage to kiedy to pisales nie bede dyskutowal, ale na dzien dzisiejszy bylbys w duzym bledzie. Gmina Dzialoszyn pozyskala nie mala kwote 19 966 989,96 zł. na projekt „Uporządkowanie gospodarki ściekowej w Mieście i Gminie Działoszyn”, ktry bedzie realizowany przez najblizsze 4 lata. Ponadto w ostatnim czasie obserwujemy rozwoj turystyki na obszarze Dzialoszyna. Np. organizowane splywy kajakowe czy budowa przystani kajakowej, na ktora srodki gmina Dzialoszyn takze pozyskala  z Unii Europejskiej - 5.858.030,81 zł. , nie wspominajac o tym ze projekt ten zostal uznany za najlepiej przygotowany w woj, lodzkim. (http://dzialoszyn.pl/index.php?id=13&n_id=541)
Zadanie ,,Modernizacja oczyszczalni ścieków w Działoszynie oraz budowa zewnętrznej sieci kanalizacji sanitarnej wraz z przyłączami kanalizacyjnymi dla wsi Szczyty’’, zrealizowano z udziałem środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi. Koszt zadania wynosił 13 924 701.85 zł brutto, w tym 10 552 168.00 zł środki z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi. To jest juz inwestycja zakonczona. W tym roku planowane jest takze zakonczenie prac na Placu Wolnosci. Na sam koniec chcialbym przypomniec ze Miasto i Gmina Dzialoszyn zajela wyzsze miejsce w ostatnim rankingu gmin miejsko-wiejskich od Wielunia i Pajeczna. Takze moi drodzy nie narzekajmy tak.

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
  • Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Październik, 2011, 02:08:31 »
Zawsze można w Pajęcznie popływać.

Nie dużo ludzi i tanio :)

gieksiak

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Październik, 2011, 23:45:13 »
Zawsze można w Pajęcznie popływać.

Nie dużo ludzi i tanio :)

Zawsze można w wannie popływać  ;D
Jeden człowiek i jak nie nalejesz koziego mleka albo szampana to też tanio. Chociaż znając ciebie to pewnie nalejesz w dosłownym znaczeniu :/