Autor Wątek: JAKI wybrać internet NETIA czy NEOSTRADA!!!????  (Przeczytany 2485 razy)

Offline czarny

• Nowy użytkownik
  • *
    • Strona wsi Stróża
JAKI wybrać internet NETIA czy NEOSTRADA!!!????
« dnia: 18 Marzec, 2007, 12:03:15 »
Mam takie pytanie który net jest u nas na terenie powiatu lepszy NETIA czy NEOSTRADA?
NETIA nie jest tak popularna jak NEO ale szłyszalem opinie że dużo lepsza!!!
A czy ktoś z was korzysta z NETII???
Jak tak to proszę pisać jak się wam ona sprawuje>

PODRAWIAM :)

Offline Dytryk_z_Bern

• Byłem tutaj pierwszy i tytuł mój
  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • ... tymczasowo niedostępny...
    • Rząśnia Strona Nieoficjalna
Odp: JAKI wybrać internet NETIA czy NEOSTRADA!!!????
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Marzec, 2007, 13:43:07 »
Zero różnicy, przeciez i tak wszystko po tych samych kablach dopiero dalej na łączach Netii. Mam neo i nie narzekam - nie skusiłem się równiez na Netię "w promocji" i czytając na grupach o kłopotach z tą firma bardzo się z tego cieszę. Brałbtym TP z powodu lepszej infrastruktury, na Netię na tym poziomie trzeba jeszcze poczekać z pół roku ;)
... tymczasowo niedostępny...

Offline czarny

• Nowy użytkownik
  • *
    • Strona wsi Stróża
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Marzec, 2007, 15:17:45 »
Jak jak leci Neostrada przy pobieraniu BitCometem??
A może ktoś ogląda mecze na programie Sopcast i mi powie czy na Neostradzie 1 Mb/s dobrze się spisuje do oglądania meczy??

Offline Dytryk_z_Bern

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Marzec, 2007, 15:35:12 »
Nie używam klientów p2p - jest to nieprzydatne, no i z reguły nielegalne ;) Jednak na neo musiałbys sobie przekonfigurować program, mimo, że porty nie sa blokowane...
SopCast działa wyśmienicie na łączu 1MB/s (pamiętaj jednak, że SopCast też działa na zasadzie p2p więc wszystko zależy ilu ten mecz ogląda ;)), w neo zawsze (lub w 99%) masz do dyspozycji maksymalną prędkośc połączenia. Na szczęście w naszej strefie nie ma prawie awarii itp. itd.

Offline Słoma

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Marzec, 2007, 23:58:38 »
NEO śśie, nie warto tego syfu kupować, jak zdjęto limity, łącza są strasznie zapchane i mało kto ma prędkości na jakie umowy podpisał... Byłem już u kilku osób co mają neo i widziałem jak im się durne wp.pl ładuje... no cóż, na modemie miałem szybciej... niektórzy mają farta i działa im dobrze.. innym chodzi po prostu żałośnie..

Offline Dytryk_z_Bern

• Administrator
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Marzec, 2007, 07:46:51 »
Wszystko zależy od strefy numeracyjnej oraz jakości infrastruktury na linii, w okoliach Rząśni i w niej samej nie ma z tym problemów (raz przez kilka godzin były problemami z domyślnymi DNSami TP ale wystarczyło zmienić na inne i śmigało. Ja neo polecam - jedyny bezawaryjny internet jaki znam ;D Oczywiście awarie się zdarzają (potwierdzam Moldar - czasem u niektórych bardzo często, jednak u większości nie). Poza tym TP do końca II kwartału znacząco rozbudowuje infrastrukturę (podobno głównie na wyjściu na świat na co ludzie najczęściej narzekali).

Offline Słoma

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Marzec, 2007, 13:11:54 »
dwa cytaty z innego forum :)

ale pewnie zauważyliście - odkąd tepsa zniosła te zasrane limity to net w polsce po prostu stanął Crying or Very sad Ludzie ściągają jak popierdoleni dosłownie wszystko. Na początku stycznia spokojnie wyciągałem w pracy na BitCommet łączny transfer około 500-600kb/s i bez problemów można było po necie śmigać, w tej chwili jak mam 70kb/s to jest cud, a i wtedy stronki otwierają się wolniej. Robiłem test ze znajomymi na jednym pliku - odpaliliśmy w tym samym momencie i on w USA miał 190kb/s, ja miałem 12kb/s (neo 512) a kumpel w Białymstoku na ledwo 3kb/s (neo 2000).

Damn right, to po prostu żenujące, mając łącze 1.3mb (neo ofc) czuję się jak na starym modemie 56k, problem pewnie leży w genialnej polityce tepsy, próbując ściągnąć cokolwiek via torrent prędzej się zestarzejesz, z p2p sprawa wygląda podobnie.

ale mógłbym takich znacznie więcej, imo, neo = syf...