Autor Wątek: ASG czyli repliki broni palnej  (Przeczytany 3454 razy)

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
  • Zaawansowany użytkownik
ASG czyli repliki broni palnej
« dnia: 04 Kwiecień, 2007, 19:22:44 »
 Krótka historia drużyny z sąsiedniej gminy, mam nadzieję ,że lektura przybliży "o co tu chodzi" :)

"AirSoft-Działoszyn to drużyna o dosyć długiej, bo aż 5-letniej historii. W ciągu tych pięciu lat przez nasze szeregi przewinęło się około 20 osób. W szczytowym momencie było nas aż 12, później w przedziale od 3 do 4. Na chwilę obecną jest nas 3 i wpadliśmy w głęboki dołek.

Jeśli jesteś osobą zainteresowaną militariami i zabawą polegającą na działaniach "zbrojnych" zapraszamy do rejestracji i działu rekrutacji!

AirSoft to zabawa dla osób zdrowych psychicznie, narażonych na stres i lubiących się wyładować fizycznie. Największym mankamentem AirSoftu jest fakt, że duża część polskiego społeczeństwa twierdzi, że jest to zabawa dla dzieci i ostro krytykuje tę formę rozrywki nie wiedząc, o co w tym wszystkim chodzi. Na nasze szczęście ludzi tych jest z dnia na dzień coraz mniej, ale i tak mało osób przekonuje się do AS - nawet w takiej mieścinie jak Działoszyn, która liczy około 6tyś mieszkańców jest tylko 5-6 aktywnych graczy. Głównym problemem jest to, że osoby, które są w pierwszej chwili zafascynowane całą tą zabawą wymiękają chwilę później jak zobaczą wymagania rekrutacyjne, czy ceny w sklepach. Dobrą replikę można kupić bez większych nakładów finansowych - wystarczy się poradzić kogoś doświadczonego. Czy warto w to wejść? Odpowiedź nie jest jednoznaczna. Osoby, które są narażone na stres lepiej sobie z nim radzą, jeśli mają Hobby, ale nie hobby typu zbieranie znaczków. Do tego potrzebne jest fizyczne zajęcie, a zdecydowanie najlepszym hobby jest AirSoftGun. O co w tym wszystkim chodzi? Chodzi o jak najlepszą zabawę i jak najbardziej uczciwą, w każdej rozgrywce inną i z każdą minutą wzrastającą adrenalinę. Mimo pozorów jest to zabawa tylko dla dużych dzieci i sprawia dużo bólu. Każda sześciomilimetrowa kulka lecąca w Twoją stronę może spowodować, że adrenalina podskoczy Ci na maxa. Ta, która nie trafi w Ciebie zagwiżdże Ci tak, że będziesz bał się wychylić. Jeśli uda Ci się z tego wyjść to jesteś dobry, jeśli nie to dostaniesz być może w twarz, być może w udo, a być może w tułowie. Może będzie bolało, a może nie. Wszystko zależy od przeciwnika - jakimi umiejętnościami dysponuje i jakim sprzętem. Jeśli jest to osoba doświadczona, kulka poleci w tułowie i boleć nie będzie, jeśli mamy do czynienia z nowicjuszem to z pewnością poleci seria i nie liczy się w co - zdarza się, że w jednej sekundzie trafi kilka kulek, mniej lub bardziej boleśnie. Zabawa byłaby głupia gdybyś nie mógł się odegrać, ale można. Jeśli kulki będą Cię omijać to wychylisz karabin i zasypiesz gradem kulek przeciwnika! Albo zrobisz to precyzyjnie i jednym strzałem trafisz go w głowę. Z każdą kulką ucieka z Ciebie stres życia codziennego i coraz bardziej przekonujesz się do zabawy. AS to zabawa drużynowa bardzo ceniąca zaufanie, uczciwość i przyzwoite zachowanie. Zabawa jest bezpieczna - oczy chronione są przez specjalne okulary ochronne, a bez zębów można żyć. Jak w każdym innym sporcie zdarzają się nieszczęśliwe wypadki.
 Chciałbyś spróbować, ale masz wątpliwości? Zarejestruj się i pytaj o wszystko na forum, chętnie odpowiemy na każde pytania, a zaczynającym przygodę pomożemy w doborze wyposażenia!"

by Rosomak from Działoszyn.

Parę fotek:)

http://www.youtube.com/watch?v=V2SuhP4fXxE&feature=player_embedded 

Chciałem zauważyć ,że grupa z Pajęczna silnie współpracuje z grupą z Działoszyna. Dzięki wspólnej współpracy jedna grupa uczy się od drugiej taktyki, albo wymienia doświadczeniami. Ale jak kolega wyżej wspomniał artsoft to głównie hobby, które jedni traktują bardziej ,drudzy mniej poważnie. Sprawną i przyzwoitą replikę można nabyć już od 200zł ,dodatkowo należy jeszcze przeznaczyć 100 zł na niezbędne akcesoria i kulki. Przy zakupie sprzętu najlepiej sugerować się opinią doświadczonych osób. Jeśli nie jesteś pewien czy ta forma odpoczynku Ci odpowiada i nie chcesz wyrzucać pieniędzy napisz na priv do mnie wiadomość. Zabierzemy na strzelankę, pokażemy "co i jak" i następnie zdecydujesz czy chcesz się angażować w to czy nie. A gwarantuję ,że mało komu się ta zabawa nie spodobała ,gdy przyjrzał się jej z bliska:)

pzdr Marek_pno

No więc ostatnio podążając śladem kolegów kupiłem sobie broń asg  i po pierwszej strzelance w lesie odkryłem ,że to całkiem fajny sport. Teraz z kolegami strzelamy się raz w tygodniu i jest zaiście:] Jak się dostanie kulką przez koszulke trochę ciągnie:D ale to czyni ten sport ciekawszym niż strzelanie z wiatrówki do tarczy.
« Ostatnia zmiana: 20 Lipiec, 2011, 12:47:00 wysłana przez Marek_91 »

Offline vivalakuba

• Nowy użytkownik
  • *
    • Vivalakuba Homepage
Odp: ASG czyli repliki broni palnej
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Maj, 2007, 20:44:40 »
ale chyba największy hardcore to dostać w oko... to dopiero musi ciągnąć...

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Czerwiec, 2007, 19:48:11 »
właśnie dlatego chodzi się w oksach :] ale jak się po ciele dostanie to boli:/ ja dostałem serią z kałacha z 2 metrów efekt 4 śliwy na 2 tygodnie:/:]

Offline resident evil

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Czerwiec, 2007, 08:49:45 »
Macie jakaś grupke?? jak nie masz a chcial bys byc to pisz na moje gg 8815650 tylko w dzn ona jest:P

Offline Pawcyk

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Lipiec, 2007, 11:48:19 »
mam do sprzedania ASG mianowicie jest to elektryk  Heckler& Koch G36C
full opcja....karabin jest jak nowy był używany 3 razy..sprzedaje bo potrzebuje kasy....cena 130zł w razie pytań GG:4684191 tutaj macie link do zdjęć i opisu http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product_info.php?cPath=48_34&products_id=345

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Lipiec, 2007, 12:19:46 »
hmm słyszałem o Was nie wiem czy to czasem z Wami nie mieliśmy się kiedyś strzelać ,ale to dawno było:P pod koniec marca chyba.

Grupke mam swoją ,jest nas niby 16 ale na strzelanki przychodzi po 6 osób, jeszcze teraz w wakacje się porozjeżdzali wszyscy to nawet nie wiem czy nas 6 będzie:/

A jak u Was sytuacja wygląda? Jakim sprzętem dysponujecie? My głównie mosbergi (chyba z 8 ) 2 glocki, 1 luger, 1 ak , 1 scorpion(shit) i jeszcze ze 2 jakieś bronie.
« Ostatnia zmiana: 06 Lipiec, 2007, 12:25:04 wysłana przez Marek_91 »

Offline umyj pupe (Przemalek)

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Lipiec, 2007, 16:31:54 »
Hmm, ten g36c to niestety lipa, ma plastik gearbox, rozwala sie po tygodniu (moze miesiacu) a co do asg. To sma sie strzelam, mam mosberga i moge go szczerze polecic. Moze ktos chce dolączyc do nas? szukamy chetnych, ael trzeba chodzic na strzelanki ... bo ostatnio jest trudno o duzo ludzi. Trzeba miec wlasną bron i wlasne oksy

Offline resident evil

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Lipiec, 2007, 15:37:54 »
Piszcie na moje gg nie będe się tu rozpisywac no i pogadamy:p

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Wrzesień, 2007, 18:25:50 »
15 Września prawdopodobnie zlot oklic Pajęczna (Działoszyn,Łask,Zduńska Wola,Bełachatów). Będzie ciekawie:]

Więcej info na naszym forum asg ------> CIACH
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwiec, 2008, 06:33:54 wysłana przez Dytryk_z_Bern »

Offline Przemalek1

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Czerwiec, 2008, 20:12:59 »
Zapraszamy na forum

CIACH

Ekipa nadal działa i ma się świetnie ;) Może ktoś się chce przyłączyć ?;>

Pozdr
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwiec, 2008, 06:34:15 wysłana przez Dytryk_z_Bern »

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Kwiecień, 2011, 16:35:27 »
Już 4 rok, chodź pod różnymi nazwami ale walczymy dalej. Obecnie zgadaliśmy się z ludźmi i tworzymy jedną ekipę z ludźmi z Działoszyna. Na wakacje planuję poświęcić temu przedsięwzięciu więcej czasu i zorganizować kilka ciekawszych imprez:)

Generalnie zapraszam wszyskich zainteresowanych w rozgrywki asg pisać tutaj albo na priv:) Dla większego zainteresowania rzucę niedługo parę aktualnych fotek z manewrów.

Offline MNICH69

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Kwiecień, 2011, 16:43:53 »
Również zapraszam, świetna zabawo-ciekaczka po lesie w łikendowe popołudnia:D W tym roku duża reanimacja grupy.