Dzisiaj władze miasta zorganizowały spotkanie z młodzieżą w sprawie organizacji Dni Pajęczna. Program na niedzielę i sobotę jest już ułożony, ale zostaje jeszcze piątek - i to właśnie zorganizowanie piątkowej imprezy na amfiteatrze powierzono młodzieży

Mamy więc duże pole do popisu...
Na spotkaniu padły następujące propozycje:
- rozegranie rozgrywek w piłkę nożną lub siatkową pod hasłem "Precz z rasizmem ze stadionów" (pewnie to hasełko przekręciłem ale idea jest chyba jasna);
- przegląd lokalnych zespołów; idea tego pomysłu jest następująca: wszystkie zespoły z powiatu pajęczańskiego tworzące dowolny rodzaj muzyki mogą wziąść udział w przeglądzie, każdy z zespołów dostanie ok 45-60 minut na scenie do zaprezentowania się. Każdy widz wchodzący na amfiteatr dostanie karteczkę z nazwami zespołów i będzie mógł oddać głos na ten zespół, którego występ najbardziej mu się podobał. Następnie głosy będą liczone, zespół który uzyska ich najwięcej oczywiście zwycięży i będzie mógł wystąpić na sobotnich lub niedzielnych Dniach Pajęczna grając dla większej publiczności jako support gwiazdy (lub po jej występie);
- występ zespołów gościnnych; oczywiście nie zabraknie też zespołów spoza naszych okolic. To, jakie zespoły zagrają będzie zależało głównie od sondy która zostanie przeprowadzona w liceum i gimnzjum, po prostu zapytamy młodzież jakie gatunki muzyki chciałaby usłyszeć a później na podstawie wyników postaramy się dobrać odpowiednie zespoły. Fundusze przeznaczone na tą imprezę powinne wystarczyć na ściągnięcie "gwizdy wieczoru" czyli dobrego zespołu, ogólnie znanego w kraju który za koncert liczy sobie sumę mieszczącą się w granicach zdrowego rozsądku
- będą tam również budki z jedzeniem etc. (ale nie będzie alkoholu

)
Sprawa tzw: "Dni Pajęczna dla młodzieży" (na które starsi oczywiście też będą mieli wstęp

)jest ciągle otwarta, czekamy na nowe pomysły, propozycje zespołów, zmiany w powyższych pomysłach, ogólnie każdy może się w to zaangażować!
Zapraszam do wypowiadania się na ten temat!
PS: Bardzo fahbue, że lokalne władze wyszły z taką propozycją, za to należy im się wielki plus, myślę, że wszyscy dobrze na tym wyjdą