Autor Wątek: Co chcielibyście zobaczyć na Dniach Pajęczna?  (Przeczytany 8646 razy)

Offline Anula

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Co chcielibyście zobaczyć na Dniach Pajęczna?
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Maj, 2007, 13:59:01 »
Trochę więcej optymizmu..
Miło, że zeszłoroczny pomysł zorganizowania Dni Pajęczna dla młodzieży, jest nadal kontynuowany, a przede wszystkim, że jest ktoś, kto potrafi i chce się tym zająć, bo najłatwiej się wymagać i krytykować, nie robiąc przy tym nic samemu..

Czytałem tu o Vavamuffin - była możliwość wrzucenia go zamiast Dreadsquadu, ale primo: za duże koszta
Sądzę, że gdyby nie właśnie limit pieniężny, to mógłby tu wystąpić każdy inny zespół, nie tylko Vavamuffin :D
Mimo wszystko bądźmy dobrej myśli i bierzmy to, co dają, nie wybrzydzajmy :D
Wyczuć taką chwilę, w której kocha się życie..

Offline Mike7

• Administrator
  • Nowy użytkownik
    • Dzialoszyn.com.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Lipiec, 2007, 22:08:46 »
Vavamuffin - świetny zespół - może być u was za rok :)

Offline jon spencer

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Lipiec, 2007, 21:05:46 »
ludzie czy tu ku.... można zaprosić coś normalnego. tylko reagge i ska. zaraz puszczę sobie pawia

Offline Fab

• Aktywny użytkownik
    • WIKTOR WOLNY - PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Październik, 2007, 18:21:36 »
Coś normalnego? Czyli mózgotrzepy techno, czy mózgoj*by death metal? Reggae jest fajną muzyką, bo można sie przy niej fajnie pobawić i poskakać. Przy death metalu pobawią się jedynie ludzie uważani potocznie za 'nietoperzy', a przy techno ludzie, którzy nie potrafią docenić prawdziwej muzyki. Zresztą... Czego by się nie załatwiło, to i tak ludzie powiedzą, że mogłoby być lepiej. Liczcie się też z tym, że jakość idzie w parze z kosztami!
nie po to to robię by mnie wielbiły tłumy, znam setki innych powodów do dumy

PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE!
www.wolny.art.pl
zapraszam

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
  • Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Październik, 2007, 21:16:54 »
Włochaty, Kult, Hunter, Akurat, Farben Lehre --> a ja chciałbym ,żeby chociaż jeden z tych zespołów  był na dniach pna.

Offline DzAwA

• Nowy użytkownik
  • *
    • Soldiers
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Październik, 2007, 10:51:35 »
Włochaty, Kult, Hunter, Akurat, Farben Lehre --> a ja chciałbym ,żeby chociaż jeden z tych zespołów  był na dniach pna.

marek_91 dobrze mowisz tez bym byl za tymi zespolami:)

Offline Fab

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Październik, 2007, 12:16:42 »
Takie imprezy mają to do siebie, że muzyka musi być "neutralna", tak więc zespoły maksymalnie rockowe lub maksymalnie hip-hopowe czy techno odpadają (to mogą być poboczne, mało znane). Jedynie z tych co wymieniłeś, nadawałby się Kult. Muzyką, która najbardziej podoba się ogółowi ludności, jest pop, lekki rock (ballady itp.), reggae, ska, czasem muzyka klasyczna. Zespoły na takich imprezach muszą zachęcić, a nie zniechęcić do przyjścia. Wiadomo, że więcej osób przyjdzie na Perfect niż na Hunter - bo Perfect jest bardzo poważanym zespołem przez wszystkie pop-kultury (tak przynajmniej mi się wydaje), a Hunter czy inne metalowe zespoły raczej odnajdują słuchaczy tylko w swoim środowisku. Tak więc nie będzie skrajnych gatunków muzyki.

PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE!
www.wolny.art.pl
zapraszam

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Październik, 2007, 17:31:40 »
Dlatego w piatek mógłby być Hunter(trash metal?) lub Farben(punk rock), albo Włochaty(rock/ska?/anarcho-punk) (dla młodzieży)

Jedynie z tych co wymieniłeś, nadawałby się Kult

Sobota Akurat ,świetnie by się nadawał. Nie wiem do jakiego gatunku został zaliczony u Ciebie, ale wg mnie to jest ska. Coś mi mówi ,że lepiej by się przy nim bawaili niż przy Wydrze. A jeśli chodzi o starszą publikę powinno im się spodobać (jak moim nietolerancyjnym muzycznie rodzcią się spodobało to reszcie też powinno podejść).

A niedziela Kult.

Może Dżem  jeszcze, albo jakaś gwiazda z wyższej pułki i by było zaiście:]

Offline bad_girl

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Październik, 2007, 20:38:34 »
dzem byl w dzynie w tym roku juz:P ale jescze raz w okolicy by chyba nie zaszkodzilo bo zajebiscie grali:)) a hunter tez moglby sie na piatek pojawic:d i farben lehre;d;d w ogole to zajebista impra sie szykuje w czewie;pp 7 grudnia jamrock festival :P punk+reggae jka ktos nie moze sie odczekac  farben lehre comy hurtu lub habakuka to moze sie wybrac;d

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Październik, 2007, 21:08:18 »
A ja już wiem kto zagra!! Ten kto najmniej weźmie. Chodzi tylko i wyłącznie o $$. Wypisywanie powyższych zespołów to tzw. koncert życzeń.

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Listopad, 2007, 21:18:55 »
Bez jaj, muszą kogoś znanego sprowadzić, na pewno mają jakąś określoną sumę kasy, która idzie na zespoły. Wiadomo ,że np Perfektu, Dżemu, Kulta itd nie zaproszą naraz. Ale kierując się kasą wyjdzie na to ,że sama szmirę  dadzą. Jakby to wyglądało, same 2 rzędne zespoły, których nazwę się pierwszy raz widzi O_o. Musi być jakiś dobry, znany zespół, żeby na plakacie można było go umieścić pogrubioną czcionką, więc myślę ,że na przynajmniej jeden zespół to wywalą sporą sumkę^^.

Offline Lesiu 666

• Aktywny użytkownik
  • death fetish
« Odpowiedź #26 dnia: 03 Listopad, 2007, 10:13:42 »
G*wno mnie to obchodzi. Na dni Pajęczna i tak nie pójdę. Wolę jechać na jakiś dobry koncert do fajnego klubu. I nie muszę wtedy patrzeć jak jakieś rege małpy plączą mi sie pod nogami. Ergo płatne imprezy sa lepsze, z góry jest eliminowany element niepotrzebny i zarazem działający na nerwy.
« Ostatnia zmiana: 03 Listopad, 2007, 10:22:24 wysłana przez Dytryk_z_Bern »
i would like to see most of the human beings killed off because they are unworthy of the gift of life
the art takes many forms, murder is but one of them

Offline Artos

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 29 Grudzień, 2007, 13:57:56 »
Wolę jechać na jakiś dobry koncert do fajnego klubu. (...) Ergo płatne imprezy sa lepsze, z góry jest eliminowany element niepotrzebny i zarazem działający na nerwy.

Lesiu ma racje, zawsze płatne imprezy są lepsze bo jedziesz i bawisz sie przy tym, przy czym chcesz. Ale Dni Pna z założenia są darmowe ;P

Jeśli chodzi o zespół na Dni Pajęczna, musi to być ktoś rozpoznawalny, kogo możemy usłyszeć w radiu. Ja byłbym zadowolony, gdyby zagrał np Feel albo Łukasz Zagrobelny.. Fajna muzyka, ale teraz przeżywają zwyżkę popularności, więc pewnie i $ będą chcieli sporo.. Coś trzeba wymyślić, bo zespoły grające muzyke zbyt ostrą, alternatywną, czy nawet reggae nie przyciągną na Dni Pna zbyt wielu ludzi..

A sprawa "Dni Młodzieży"... Dla mnie to jest zwykła właśnie metalmania, jak ktoś stwierdził. I wcale nie uważam, żeby to była jakaś super impreza dla pajęczańskiej młodzieży :/ może dla tej zmetalizowanej części.. bleah.. ja nie popieram :P

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #28 dnia: 07 ſtyczeń, 2008, 18:09:33 »

A sprawa "Dni Młodzieży"... Dla mnie to jest zwykła właśnie metalmania, jak ktoś stwierdził. I wcale nie uważam, żeby to była jakaś super impreza dla pajęczańskiej młodzieży :/ może dla tej zmetalizowanej części.. bleah.. ja nie popieram Język

eee metalmania? Chyba nie jesteś zaktualizowany, ostatnio na dniach pna (2007) były 4 zespoły rege, albo o barwie rege, metalu to ani grama tam nie zauważyłem. W 2006 coś metalowego brzęczało, ale głównie rock/punk był.

Niech zrobią dni młodzieży ska/punk/rock.

Offline Fab

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #29 dnia: 08 ſtyczeń, 2008, 15:44:51 »
A sprawa "Dni Młodzieży"... Dla mnie to jest zwykła właśnie metalmania, jak ktoś stwierdził. I wcale nie uważam, żeby to była jakaś super impreza dla pajęczańskiej młodzieży :/ może dla tej zmetalizowanej części.. bleah.. ja nie popieram

Mógłbyś darować sobie takie komentarze... z tego co wiem, to w roku 2007 byłeś może 10 minut na Dniu Młodzieży.

Komentarze typu:
Niech zrobią dni młodzieży ska/punk/rock
też są nie na miejscu...

Najlepiej wymagać od wszystkich, że zaproszą same znane zespoły, które dadzą świetne widowisko zapamiętane przez wiele lat... Jeśli chcesz zaproponować jakiś zespół, to szukasz na internecie kontaktu do nich, orientujesz się w ich kosztorysie i dajesz kilka utworów + cenę do MGOKiS (Miejsko Gminny Ośrodek Kultury i Sportu) i wtedy można gadać.

Jeszcze słówko o Dniach Pajęczna 2008 - Dzień Młodzieży będzie imprezą, której do tej pory nie było. Będą najbardziej optymalne style muzyki (dla każdego), przy których wszyscy będą się znakomicie bawić. Trzymajcie kciuki, by sprawy organizacyjne poszły zgodnie z planem, bo są warunki, by stworzyć coś wielkiego!

kierując się kasą wyjdzie na to ,że sama szmirę  dadzą
Obłęd... A niby skąd wziąć kasę na kilka, bądź więcej równorzędnych, klasowych zespołów? Dużo kasy pochłania scena, nagłośnienie, oświetlenie, ochrona i inne sprawy organizacyjne. Nie narzekajcie, bo gdyby w ogóle nie było DP, to byście bardzo chcieli, by coś takiego powstało. Sami nie wiecie co macie!

BLESS!

PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE!
www.wolny.art.pl
zapraszam