Autor Wątek: Egzorcyzmy??  (Przeczytany 1995 razy)

Offline miHu

• Użytkownik
  • **
Odp: Egzorcyzmy??
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Czerwiec, 2011, 20:58:39 »
Mam na myśli osoby pokazane w filmie

maja maj haj

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Czerwiec, 2011, 10:11:23 »
Rozumie. To ktos wie cos w tym temacie baaardzo mnie to interesuje .

Offline kamil

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Czerwiec, 2011, 15:50:02 »
ktoś rzucił głupie hasło, ktoś powtórzył i wyszły z tego egzorcyzmy!
a w rzeczywistości były to misje ewangelizacyjne.
co prawda już się skończyły ale tu są szczegółowe informacje [url]http://www.parafianp.pajeczno.pl/misje.html[/url]

kumpel był i mówił że jak ten ksiądz/szaman/znachor/ sie nad ludzimi modlił to jedni zaczynali płakać inni mdleli, jakiś łebek zaczął wrzeszczeć to go ksiądz na ołtarz wziął i ''coś wyganiał'', zresztą duzo osób mi mówiło że tam się łądne cuda na kiju działy.

to były z pewnością modlitwy wstawiennicze o zesłanie Ducha Świętego i Jego darów albo innego modlitwy takie jak np. o uwolnienie od zniewolenia, nałogów.
to o czym mówisz, że np ktoś mdlał to nie omdlenia tylko otrzymanie pewnego daru. wygląda to efektownie i może być źle odbierane prze kogoś nieznającego szczegółów. niestety nie byłem tam ale podejrzewam,  że pewne sprawy były w jakiś sposób wyjaśnione

maja maj haj

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Czerwiec, 2011, 18:49:43 »
Dzieki za info.Ale z tego co widze to było w czerwcu a mi chodzi miedzy innymi czy  bedzie jeszcze cos takiego tam w kosciele czy juz na tym koniec.

Bo ja bardzo chetnie bym wzieła udział w czyms takim ,tak na wszelki wypadek ;-)  mówie powaznie

Offline kamil

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Czerwiec, 2011, 18:59:27 »
Bo ja bardzo chetnie bym wzieła udział w czyms takim ,tak na wszelki wypadek ;-)  mówie powaznie

w czym? na jaki wypadek?

maja maj haj

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Czerwiec, 2011, 19:16:14 »
ha ha no jak to w czym a o czym mówimy ?  tak na wszelki wypadek i z ciekawosci . Nie zaszkodzi a może pomóc nieprawdaż ?

Offline kamil

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Czerwiec, 2011, 19:23:44 »
ha ha no jak to w czym a o czym mówimy ?  tak na wszelki wypadek i z ciekawosci . Nie zaszkodzi a może pomóc nieprawdaż ?

pójście do Kościoła nigdy Ci nie zaszkodzi, polecam :]

maja maj haj

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Czerwiec, 2011, 19:55:19 »
ja z kolei słyszałam ze przewiązywali kogos sznurkami iże ktos na kim robiono te egzorcyzmy krzyczał że to on jest Bogiem,więc niewiem czy to taka zwykła msza jak mówisz ze pojscie do koscioła nikomu nie zaszkodzi ,oczywiscie ze nie zaszkodzi

Offline kamil

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Czerwiec, 2011, 20:06:14 »
ja z kolei słyszałam ze przewiązywali kogos sznurkami iże ktos na kim robiono te egzorcyzmy krzyczał że to on jest Bogiem,więc niewiem czy to taka zwykła msza jak mówisz ze pojscie do koscioła nikomu nie zaszkodzi ,oczywiscie ze nie zaszkodzi

że niby w Kościele Narodzenia Pańskiego w Pajęcznie w czasie misji miał miejsce egzorcyzm?
egzorcyzm na kimś kto krzyczy że jest Bogiem to jakiś paradoks, przeczytaj sobie definicję egzorcyzmu zanim uwierzysz w czyjeś gadanie
nie mówiłem że to była zwykła msza, mówiłem że to były modlitwy

maja maj haj

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Czerwiec, 2011, 20:12:31 »

egzorcyzm na kimś kto krzyczy że jest Bogiem to jakiś paradoks

A na kim nie jest paradoksem?
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwiec, 2011, 20:19:07 wysłana przez chi »

Offline kamil

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Czerwiec, 2011, 20:15:26 »

,,
,,egzorcyzm na kimś kto krzyczy że jest Bogiem to jakiś paradoks,,

egzorcyzm ma na celu oczyszczenie delikwenta z władzy złego ducha, który o Bogu nic dobrego wtedy nie powie sam z siebie :P
nie chce mi się komentować czegoś usłyszanego od kogoś co pewnie prawdą nie jest a jeśli już to na pewno ostro koloryzowaną

maja maj haj

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Czerwiec, 2011, 20:24:16 »

,,
,,egzorcyzm na kimś kto krzyczy że jest Bogiem to jakiś paradoks,,

egzorcyzm ma na celu oczyszczenie delikwenta z władzy złego ducha, który o Bogu nic dobrego wtedy nie powie sam z siebie :P
nie chce mi się komentować czegoś usłyszanego od kogoś co pewnie prawdą nie jest a jeśli już to na pewno ostro koloryzowaną

no i jestesmy w domu egzorcyzm ma na celu oczyszczenie delikwenta z władzy złego ducha, który o Bogu nic dobrego wtedy nie powie sam z siebie :P

cermit

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 01 Lipiec, 2011, 23:07:39 »
Proponuję poczytać więcej o Wspólnocie ,która prowadziła te Misje i wybrać się kiedyś na Mszę św. o uzdrowienie np. do Częstochowy... ;)

maja maj haj

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 06 Lipiec, 2011, 17:02:11 »
cermit a może wrzucisz jakigos linka lub powiedz cos wiecej  apropo tej mszy o uzdrowienie ,gdzie dowiem sie wiecej?

Offline kamil

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 24 Listopad, 2011, 10:12:27 »
strona o wspólnocie http://mamre.pl/Strona/

najwięcej o mszy dowiesz się na mszy! 26.11 godzina 18:00 - zapraszam
Jeśli wierzysz w Boga to nic co się wydarzy nie powinno wywoływać u Ciebie zdziwienia
Jezus uzdrawiał gdy był na ziemi o czym możemy przeczytać w Nowym Testamencie, a jak ogólnie wiadomo Jezus zmartwychwstał, Jezus żyje i uzdrawia nadal!