Autor Wątek: Kolejny supermarket?  (Przeczytany 6204 razy)

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
Kolejny supermarket?
« dnia: 02 ſtyczeń, 2007, 22:00:51 »
Z tego co wiem, a jest to wiadomość raczej pewna - w Pajęcznie ma powstać kolejny market... Nie pamiętam jak ma się to nazywać, zostanie zbudowany za nowym starostwem powiatowym, obok Polo. Będzie to już czwarty sklep tego typu... Nie uważacie, że będzie ich zbyt wiele... Nasze miasto nie jest zbyt duże a przez powstawanie marketów mogą upaść prywatne sklepy...

Offline kamil

• Użytkownik
  • **
Odp: Kolejny supermarket?
« Odpowiedź #1 dnia: 02 ſtyczeń, 2007, 22:07:41 »
sklepy prywatne konkretnie spożywcze nawet przy tych trzech prędzej czy później upadłyby ale zgadzam się, że jak na pajęczno to troche tego za dużo chociaż z drugiej strony nasze miasto też sie rozrasta :) ale nie aż na tyle żeby marker przy markecie budować...

to będzie kolejny z sieci Lidl (chyba tak sie to pisze :))

Offline gryzak

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 02 ſtyczeń, 2007, 22:18:45 »
Niezly walek :D Ale LIDL to kupa jest cos al'a Biedronka... nie lubie tego ...blee

Offline Nagellan

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 02 ſtyczeń, 2007, 23:35:06 »
Myślę że kolejny market jest nam nie potrzebny... a Lidl zwłaszcza bo to będzie biedronka 2. co do obecnych to najczęściej bywam w polo bo tam mam największy wybór tego co najczęściej kupuję(słodycze napoje browary ;D) w biedronce jestem rzadko a w sedalu wcale, choć moja mama mówi że sedal jest najlepszy bo tam wszystko kupuje :-\

A co do upadku prywatnych sklepów to myślę że dobre sklepy takie jak np. rybka(Lewiatan dla nie wtajemniczonych) choćby nie wiem ile marketów wystawili to i tak nie stracą na swojej popularności, bo nikt nie będzie ganiał za kilkoma drobiazgami na drugi koniec miasta

Offline Matek

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 03 ſtyczeń, 2007, 15:08:52 »
Jeszcze jeden.....
Za niedługo wszyscy prywaciarze upadną
Jak na pajęczno to 1 powinien wystarczyć. I co jest najgorsze że większość właścicieli tych sklepów nie jest z polski i te wszystkie pieniądze idą za granice.

Offline larson

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 03 ſtyczeń, 2007, 20:49:49 »
Niezly walek :D Ale LIDL to kupa jest cos al'a Biedronka... nie lubie tego ...blee

Wg mnie nie ma co porownywac Lidla z biedronka. W Lidlach mozna kupic produkty bardzo tanie jak i te dobrej jakosci (czytaj drozsze), znanych firm jak Winiary, Knorr, Wedel, Danone, Nestle i wiele innych. Czyli dla kazdego cos sie znajdzie- jestem 100% za- wieksza konkurencja dziala tylko na nasza korzysc

Absolwent z LIDLA  ;D
Tymcza

Offline komar

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 11 ſtyczeń, 2007, 15:22:41 »
wedlug mnie to jednak dobry pomysl. Supermarket obok supermarketu moze obnizyc jeszcze bardziej ceny
www.przemyslowa.fora.pl -->>ZAPRASZAM<<--

Offline cassanova

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 11 ſtyczeń, 2007, 15:38:46 »
Też coś niecoć słyszałem o nowym markecie ale o innej nazwie i w innym miejscu. Za stary Gambud, który mieścił sie na Mickiewicza ma powstać Kaufland. ALe zgadzam się z przyjętą postawą że kolejny market jest w Pajęcznie zupełnie nie potrzebny.
,,Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz na co się trafi"...

Forest Gump

Offline Nagellan

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #8 dnia: 11 ſtyczeń, 2007, 17:47:11 »
Za stary Gambud, który mieścił sie na Mickiewicza ma powstać Kaufland

Przecież na miejscu Gambuda jest teras Avans i jakiś market (nie wiem jak się nazywa bo nigdy nie byłem jedynie przelotem do Avans'a) więc raczej to tylko plotka

Offline Martusia_Pno:]

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 11 ſtyczeń, 2007, 22:58:19 »
Ja jestem za Kauflandem tj. jesli już muszą coś budować to niech zbudują KFL :) jest to market zwany marketem studentów-w wiekszych miastach zazwyczaj tam zaopatrują się studenci, bo wszystko jest świeże i tańsze. Ze marketów za dużo to fakt, że rybka nie upadnie to również fakt. Z drugiej strony im większa konkurencja tym lepiej- większe obiżki cen dla nas :D

Hayat

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 12 ſtyczeń, 2007, 15:26:39 »
Ja jestem za Kauflandem tj. jesli już muszą coś budować to niech zbudują KFL :) jest to market zwany marketem studentów-w wiekszych miastach zazwyczaj tam zaopatrują się studenci, bo wszystko jest świeże i tańsze. Ze marketów za dużo to fakt, że rybka nie upadnie to również fakt. Z drugiej strony im większa konkurencja tym lepiej- większe obiżki cen dla nas :D

No włacha. ;D

Offline Joel

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 15 ſtyczeń, 2007, 12:33:33 »
Większa konkurencja niższe cenny plus, ale szkoda małych sklepów spożywczych poprostu zaczną powoli znikać. Chi skąd masz to info tak szczerze to ja ie wiem skąd kolejny market weźmie klienów w polo ąz takiego ścisku niema a jak to się podzieli wszystko będzie zalezało od tego kto bedzie miał lepsze promocje

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #12 dnia: 15 ſtyczeń, 2007, 14:54:49 »
Chi skąd masz to info

Zasłyszałem, sam nie wiem gdzie... Ale to raczej pewna informacja

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
  • Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #13 dnia: 02 Luty, 2007, 20:46:29 »
Jak dla mnie powinni zrównać z ziemią te sedale biedronki, a tego za starostwem nie powinni wogóle otwierać :P tylko polo zostawić ,bo fajnie się po szkole na murku siedzi i zawsze są ciepłe bułki.

Offline Słoma

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Luty, 2007, 21:29:13 »
ee tam w biedronie czipsy sa tanie i znośne :)