Autor Wątek: PRÓBY !!!!!!  (Przeczytany 4062 razy)

Offline kaczka

• Nowy użytkownik
  • *
PRÓBY !!!!!!
« dnia: 31 ſierpień, 2007, 14:29:02 »
Nastał dzień kiedy musze to napisac, bo juz mnie krew zalewa. Władze Pajęczna mają głęboko gdzieś wszystkie zespoły działające na terenia naszego miasta. Nagle nie ma sprzętu, nie ma miejsca, nic nie ma, Jak tu sie rozwijac jak nie ma gdzie grac ?? A mi sie wydaje ze poprostu nie ma chęci żęby to miejsce było. Prośby, rozmowy z wieloma działaczami naszego miasta nic nie dały. Słyszymy tylko - " CZEKAĆ ". Ale ile mozna czekac ?? rok, dwa ? moze więcej o ile w ogóle sie doczekamy. Mam nadzieje ze wypowiedzą się w tym temacie osoby, które aktywnie uczestniczą w zespołach. Zachęcam tez działaczy Pajęczna do podjęcia kroków w sprawie sali na próby i jakiejkolwiek pomocy z ich strony(w tym roku).

Offline Lesiu 666

• Aktywny użytkownik
  • death fetish
Odp: PRÓBY !!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Wrzesień, 2007, 09:43:14 »
Musze się zgodzić z powyższym postem. W gminie nie ma nikogo, kto potrafiłby się zając sprawami kultury. Nie są organizowane żadne imprezy kulturalne, a jeśli już jakaś ma miejsce jest to robione zazwyczaj pod starszych. Nikt nie robi nic, aby zachęcić ludzi młodych do udzielania się w takich przedsięwzięciach. Nikt nie stara się im pomóc, jeśli już samo się za coś wezmą. Lepiej, żeby chlali w lesie i robili awantury. Przynajmniej się policja nie nudzi.

CO do sali prób to słyszałe4m coś, że od września mają udostępnić kino. Niestety kapele maja miec wyznaczone godziny, w których akurat oni mogą grać... Przecież to jest śmieszne. Co z zespołami, których członkowie się uczą, chodzą do pracy? Chcą sobie zagrać próbę, bo akurat mają wolny termin, ale nie mogą tego zrobić, bo pani z gminy ustawiła ich na tydzień później... I nie chce mi się już słuchac wymówek, że nie ma sprzętu. Mam to w dupie, dajcie mi tylko miejsce, bo sprzęt mam swój. Ide do nich tydzień później i znowu słyszę, "nie ma sprzetu..."
i would like to see most of the human beings killed off because they are unworthy of the gift of life
the art takes many forms, murder is but one of them

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Wrzesień, 2007, 19:19:08 »
Kaczka masz 100% racji gówno jest w tym Pajęcznie:/ 1 sierpnia miał być koncert rockowy dla młodzieży, było (jest) napisane w gazecie "powiat pajęczański" (Na głównej stronie pna jest, można obczaić).

Więc poszedłem z kolegami koncert miał być  w anfiteatrze o 19... a tu nic nie ma:/ Co za idiota napisał o tym koncercie ???

Offline DzAwA

• Nowy użytkownik
  • *
    • Soldiers
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Wrzesień, 2007, 16:20:59 »
nic sie nie dzieje bo wladze pajeczna leca sobie w ch...... zespoly nie maja gdzie grac bo juz od kilku lat tak obiecuja miejsce na proby dla zespolow muzycznych a i tak nic z tego nie ma.A na dodatek jak przyjdzie zagrac koncert to jeszcze dadza mniej wynagrodzenia zespolom niz obiecuja >:( jesli sytuacja sie poprawi to napewno bedzie wiecej koncertow

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Wrzesień, 2007, 16:50:22 »
W ogóle jak wygląda sytuacja zespołów z P-na i okolic? Kto gra ,a kto już nie?:/

Kiedyś to było trochę koncertów Populacja zawsze zagrała, Mamroten, Nowa Energia(wtedy Legalize). A w te wakacje nic:/ W Pajęcznie powinne być organizowane jakieś koncerty, zanudzić się idzie:/ ... Ostatnio koncert to chyba właśnie Dzawa i Kaczka graliście w szuwarku ,bo później to już nic nie było(pomijając dni p-na).

Władze mogly zrobic plac zabaw dla dzieci to niech jeszcza zorganizuja jakies miejsce do grania, bo starsze dzieci sie nudza:/...

Offline DzAwA

• Nowy użytkownik
  • *
    • Soldiers
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Wrzesień, 2007, 13:03:04 »
W wakacje nc nie bylo organzowane mozliwe ze tez z tego powodu ze wiekszosc osob albo pracowala albo gdzes wyjechalo.Planowalismy tez cos zagrac w  najblizszym czasie ale wyszedl nam ten problem z probami jesli tylko uda nam sie go pozytywnie rozwiazac to napewno cos zorganzujemy :) :)A co do innych zespolow to nie wiem sam co sie dzieje z mamroten show bo naprawde dawno nie grali  >:( >:( Nowa Energia ostatnio grala na dniach dzialoszyna chyba a Equal prawdopodobnie ma swoja juz ustalona trase koncertowa.

Offline KMICIC

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Wrzesień, 2007, 14:13:42 »
Biedaczki.........jak pamiętam jeszcze 1,5rok temu mielismy próby w budynku biblioteki jak gralismy było spoko tylko do czasu kiedy wpadły młodziki czyli ......!!!!!!!!!  i rozpier.........caly sprzęt na którym praktycznie nie dalo sie grac, więc jak nie mają pojęcia po co grają i brak im szacunku dla sprzętu który mają za fri i pomieszczenie za fri to się nie dziwie  :P szkoda.......mi ale nie was tylko tego sp.i pomieszczenia .Przez takich łosi my musielismy zakupic nasze pudła i zostalismy wypiepapier..z pomieszczenia ....a primo jak sie chce grac to nic nie stoji na przeszkodzie my dalismy sobie rade... i gramy dalej a nie biadolenie , a potem byście biadolili że pomieszczenie zamałe znam takich jak wy.
A co do kocertów to my juz dalismy sobie spokój grac dla 20 osobowej publiki w afi.... niema sensu organizowac dla tak stesknionej publiki ,po pierwsze juz sie znudzilismy.Ale kocerty wkinie jestem za bo nawet jak jes ekipa 40 osobowa to juz cos..................Pozdrowienia i życze powadzenia i grajcie w stodołach my tak łupiemy....nażekac to kożdy może ,a niedaloeko szukac w Działoszynie niema coś takiego jak pomieszczenie ,Wieluń niema dla zespołów pomieszczenia które nie należą do gminy więc oco chodzi najpierw trzeba nauczyc sie szacuneczku potem ....................... :Dpogramy może !!!!!!!!!!!!!!!!!!w konicu

Offline kaczka

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Wrzesień, 2007, 14:52:41 »
Na gre w stodole szkoda sprzętu. A 1.5 roku temu nie było takich kapel jak SoldierS czy Equal, my tych sprzętów nie widzielismy, wiec teraz tez dostajemy za jego zniszczenie, bo nie mamy na czym grac.

Offline małe

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Wrzesień, 2007, 13:55:33 »
sorry, ale nikt nie ma obowiązku dać Wam sprzętu, tylko dlatego, że chcecie grać. Nie jest to jedyne miasto, w którym nikt nie wyciągnie ręki, by pomóc takim inicjatywom. Inną sprawą jest fakt, ze pojawił się wątek, w którym burmistrz tego miasta wyskoczył z tematem sprzętu dla zespołów pajęczańskich, który rzekomo już dawno miał być udostępniony.

Offline Fab

• Aktywny użytkownik
    • WIKTOR WOLNY - PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Październik, 2007, 19:16:24 »
sorry, ale nikt nie ma obowiązku dać Wam sprzętu

Dokładnie. Cieszcie się, że w ogóle dostajecie coś za darmo. Macie szansę przyjść na jakąś godzinę, a skoro nie przychodzicie to wasz problem. Denerwuje mnie to, że niektórzy chcieliby niewiadomo co za darmo i najlepiej 24/7... Ludzie, szczerze mówiąc, każdy zespół powinien mieć swój sprzęt i swoje miejsce do prób. Jeśli nie macie swoich gitar, perki itp. to jak macie zamiar grać na koncertach?!

Dajcie coś od siebie i pokażcie choć TROCHĘ wdzięczności, za to, że w ogóle dostajecie możliwość prób.
nie po to to robię by mnie wielbiły tłumy, znam setki innych powodów do dumy

PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE!
www.wolny.art.pl
zapraszam

Offline małe

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Listopad, 2007, 17:18:02 »
obilo mi sie o uszy, ze ten sprzet zostal udostepniony (?)
Ktos cos na ten tamat wie?

Offline Joel

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Listopad, 2007, 10:58:44 »
Oczywiście zgadzam się z tymi którzy mówią, że nikt nie ma obowiązku załatwiania sprzętu kapelą.
W Pajęcznie są pomieszczenia nie używane i sprzęt którego nie wykorzystuje gmina i prawdopodobnie rozpadnie się ze starości. Problemem jest to, że gmina ma słaba organizacje i nie ma się kto zająć zorganizowaniem prób dla tych zespołów.

Musze jednak zwrócić honor Gminie. Zaczynając z "Wylewem u Palacza" jako początkujący muzycy nie mieliśmy prawie wcale sprzętu, gdyby nie wsparcie Gminy ten zespół może nigdy by nie zaczął istnieć, nie tylko udostępnili nam sprzęt, ale nawet go wypożyczali. Niestety każdy miał dostęp do prób w Gminie nawet osoby, które nie maja pojecia o tym co to jest piec gitarowy, no i się skończyło bo paru de..... \\

hehehe W sumie to można by napisać o tym okresie w działalności biblioteki historie działo się tam strasznie dużo, tak jak o kinie Starsze pokolenie muzyków wie o czym mówię. 

Co do tego czy gmina ma obowiązek czy nie to moim zdaniem to dla nich strata bo gdyby nie takie zespoły jak Master of Anal, Popend, Wylew u Palacza, Mamrotenshow, Populacja, Deflexion, to kto za darmo by im zagrał na choćby WOKU czy Wszelkich Dniach dla młodzieży.

Offline kaczka

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Listopad, 2007, 23:40:24 »
sprzet narazie został udostepniony... nalezy wiec go szanowac...bo jak juz teraz ktos rozpie(hmm)doli sprzet to juz nigdzie i nigdy sobie nie pogramy >:(..Pozdro 8)

Offline kaczka

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Listopad, 2007, 01:25:18 »
Nie chce tu robic Offtopa, ale na przyszłosc -" Fab "- nie mieszaj sie w sprawy takie jak ta, o których nie masz pojęcia.

Offline Fab

• Aktywny użytkownik
    • WIKTOR WOLNY - PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Listopad, 2007, 15:47:37 »
Oj Kaczka... :) Gadałem z człowiekiem, który w tym operuje i mówił jak wygląda sytuacja, tak więc wiem jak wygląda sprawa :) Pozdrawiam
nie po to to robię by mnie wielbiły tłumy, znam setki innych powodów do dumy

PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE!
www.wolny.art.pl
zapraszam