Musze się zgodzić z powyższym postem. W gminie nie ma nikogo, kto potrafiłby się zając sprawami kultury. Nie są organizowane żadne imprezy kulturalne, a jeśli już jakaś ma miejsce jest to robione zazwyczaj pod starszych. Nikt nie robi nic, aby zachęcić ludzi młodych do udzielania się w takich przedsięwzięciach. Nikt nie stara się im pomóc, jeśli już samo się za coś wezmą. Lepiej, żeby chlali w lesie i robili awantury. Przynajmniej się policja nie nudzi.
CO do sali prób to słyszałe4m coś, że od września mają udostępnić kino. Niestety kapele maja miec wyznaczone godziny, w których akurat oni mogą grać... Przecież to jest śmieszne. Co z zespołami, których członkowie się uczą, chodzą do pracy? Chcą sobie zagrać próbę, bo akurat mają wolny termin, ale nie mogą tego zrobić, bo pani z gminy ustawiła ich na tydzień później... I nie chce mi się już słuchac wymówek, że nie ma sprzętu. Mam to w dupie, dajcie mi tylko miejsce, bo sprzęt mam swój. Ide do nich tydzień później i znowu słyszę, "nie ma sprzetu..."