Autor Wątek: Freestyle football.  (Przeczytany 10729 razy)

Offline Luter

• Zaawansowany użytkownik
Odp: Freestyle football.
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Grudzień, 2007, 17:08:18 »
Fab tak się tylko mówi , że znając pewne tricki możesz okiwać danego zawodnika potrzebne jest tez szczescie oprocz wyuczonych trickow. Nie wiem czemu jak grałeś w Zawiszy nie robiłeś tych tricków i nie kiwałeś wszystkich jak leciało.

Co do Kleka to moim zdaniem też coś umie i w meczach troche tych trickow pokazywal.

Pozdro dla ekipy FC Nalevator, Dzieci Zeusa strzeżcie się ! ;D

Offline Kurzy

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Grudzień, 2007, 23:15:32 »
Trenując free poznajesz się lepiej z piłką i masz lepsze wyczucie, trenujesz celność i ogólnie w pompke pomaga. Ja trenuje free a gówno mi to daje :D

Offline _WIDZEW_

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Grudzień, 2007, 14:57:46 »
No tak to ciekawe zajęcie naprawde zabawa z piłką która na pozór jest łatwa a to wcale nie takie proste. Kopnąć piłke trzeba umieć a kopać ją tak jak by się tego chciało to trzeba już trenować ale powiem szczerze że wole gre zespołową gdzie drużyna wymienia 15 podań z pierwszej piłki i ta odbija się jak w bilardzie niż indywidualne zagrania. Chociaż jak patrze na Cristiano Ronaldo albo na Kurzego to czasem jest to przyjemne dla oka.

Offline Fab

• Aktywny użytkownik
    • WIKTOR WOLNY - PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE
« Odpowiedź #33 dnia: 15 Grudzień, 2007, 22:21:59 »
Nie wiem czemu jak grałeś w Zawiszy nie robiłeś tych tricków i nie kiwałeś wszystkich jak leciało.

1) W sumie grałem po 10 minut w każdym meczu na którym byłem - bardzo rzadko wchodziłem w połowie lub od początku
2) Bałem się ich stosować, bo byłem jeszcze stosunkowo młody i nie chciałem żeby po nieudanych zabawach zespół stracił bramkę. Młody, bo "meczową przygodę" z Zawiszą skończyłem około pół roku temu, a na hali tricki łatwiej się robi - łatwiej się ich uczy - tak to określę. Mniejsza piłka, lepsze obuwie, lepsza przyczepność i podłoże.

Ja trenuje free a gówno mi to daje
Czy ja wiem? Wiedząc, że jest się dobrym w trickach, zyskuje się pewność siebie w ogólnej grze. Rośnie wiara we własne umiejętności. Coś na zasadzie: Ja umiem ATW, a on nie, dlatego ja ogólnie jestem lepszy od niego!. Trochę bezsensownie to brzmi, ale jednak prawdziwie.

Co do Kleka to moim zdaniem też coś umie i w meczach troche tych trickow pokazywal.

Kleku ma dobre warunki. Jest dynamiczny, szybki i szczupły. Pamiętam jak na w-f dostawaliśmy osobną piłkę z klekiem i mieliśmy sobie ćwiczyć :P // Pozdrowienia, panie profesorze, Michale Marchewko :D
nie po to to robię by mnie wielbiły tłumy, znam setki innych powodów do dumy

PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE!
www.wolny.art.pl
zapraszam

Offline Manager_of_BAPEX

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #34 dnia: 15 Grudzień, 2007, 23:09:01 »
Wezta sie za szachy chlopoki :P Mowiac po chlopsku :)

Offline Patryk005

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Grudzień, 2007, 18:49:41 »
ja się wypowiem na temat kleko - gra zarąbiście , kiwki i wogóle tylko chłopie za dużo się kiwasz  :P
Bramka jest Bogiem , Mecz Nałogiem , Chwyt  Podstawą , Parada Zabawą :D

Offline Kleko

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Grudzień, 2007, 20:29:07 »
ja się wypowiem na temat kleko - gra zarąbiście , kiwki i wogóle tylko chłopie za dużo się kiwasz  :P

No spoko spoko. Tylko jak ja mam grac przeciwko takim obibokom ktorzy na hali wala juz od swojej bramki to czemu mam sie troche z nimi nie pokiwac. Fakt troche przesadzam ale na hali wskazane jest kiwanie, ale jak gram na trawie to malo sie kiwam. :)

Offline Manager_of_BAPEX

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Grudzień, 2007, 21:47:09 »
Chlopaki na hali albo jestes mega mocny w kiwaniu sie i znasz takie trikcki ze przechodzisz kolo goscia a gosciu nie wie co sie dzieje albo nie masz szans :) CHlopaki mlodzi na hali to przede wszystkim MASA CIALA sie liczy. z calym szacunkiem do Niwisk tylko z Nimi sie mozna pokiwac a reszta dwa razy popchnie Cie na drabinki i tracisz chec grania...

Offline WieszOCoChodzi

« Odpowiedź #38 dnia: 17 Grudzień, 2007, 22:15:40 »
albo jestes mega mocny w kiwaniu sie i znasz takie trikcki ze przechodzisz kolo goscia a gosciu nie wie co sie dzieje albo nie masz szans :)

Jest jeszcze cos takiego jak rozklepanie przeciwnika  :P Tricki trickami na hali sie raczej nie da nimi calego meczu wygrac  ;)
Halpin to nie rurki z kremem

Offline Patryk005

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Grudzień, 2007, 15:02:13 »
mnie to wkurza jak oni strzelają z bliska to takie petardy , wystarczy technicznie a oni siłowo ,

Offline Kleko

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Grudzień, 2007, 15:07:43 »
mnie to wkurza jak oni strzelają z bliska to takie petardy , wystarczy technicznie a oni siłowo ,

To swiadczy i niskim poziomie intelektualnym tego zawodnika, chociaz nie powiem ze nie kiedy trzeba uderzyc mocno, ale zawsze  ???

Offline Kurzy

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Grudzień, 2007, 18:49:00 »
Ciekawych rzeczy sie można dowiedzieć tutaj :)      coraz głębiej dyskusja się zapędza ;p   mam takie jedno ogólne pytanie do Was,  Czy Free pomaga w grze na ligowych boiskach...  Krótko tak lub nie  chyba, ze chcecie napisać jakiś essej to prosze ;s

Offline Luter

« Odpowiedź #42 dnia: 18 Grudzień, 2007, 18:57:32 »
Ciekawych rzeczy sie można dowiedzieć tutaj :)      coraz głębiej dyskusja się zapędza ;p   mam takie jedno ogólne pytanie do Was,  Czy Free pomaga w grze na ligowych boiskach...  Krótko tak lub nie  chyba, ze chcecie napisać jakiś essej to prosze ;s
W pewnym sensie napewno pomaga i jest miłe dla oka :P choć jeśli chcesz robić tricków dużo to musisz je mieć opanowane jak C.Ronaldo albo R.Quaresma inaczej nici z dobrych akcji :D takie jest moje zdanie :P

Offline WieszOCoChodzi

« Odpowiedź #43 dnia: 18 Grudzień, 2007, 19:02:05 »
Mnie sie nie przydalo bo cale zycie jestem obronca wiec skupialem sie raczej na tym zeby nikt mnie nie wykiwal jakas sztuczka  :P Mysle ze jak ktos to potrafi dobrze to na pewno moze mu sie przydac bo free to w koncu podnoszenie swoich umiejetnosci technicznych wiec ciezko twierdzic ze to moze przeszkadzac na boisku a skoro nie moze przeszkadzac to moze pomoc  ;) Trzeba tez przy tym zachowac umiar bo pilka nozna to gra zespolowa i tyle.
Halpin to nie rurki z kremem

Offline Patryk005

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Grudzień, 2007, 19:04:37 »
ja to musze na najbliższych treningach się zmobilizować do lepszej gry   ::)