Autor Wątek: Freestyle football.  (Przeczytany 10730 razy)

Offline Kurzy

• Aktywny użytkownik
Odp: Freestyle football.
« Odpowiedź #45 dnia: 18 Grudzień, 2007, 19:27:22 »
Dobra ale najlepsi obrońcy świata zostają ośmieszani przez tricki C.ronaldo czy innych znakomitych piłkarzy :)   Moje zdanie jest takie, że free bardzo pomaga wyczuć piłkę i poznać ją bardzo dobrze, wiedzieć gdzie ją uderzyć żeby poleciała w nasz upragniony cel :)   ja myśle, że free troche mi pomogło ale staram sie nie wykorzystywać sztuczek na boisku bo wiem, ze u nas to sie jeszcze nie przyjęło ;P   
spierprzysz > cała ekipa sie drze, że sie bawisz i pieprzysz akcje...    a jak wyjdzie ? >  wszyscy happy.

Moje małe skromne zdanko ;p

Offline Patryk005

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 18 Grudzień, 2007, 19:37:15 »
na boisku to jest skupienie nie będą się cieszyć jak coś spieprzysz a po za grą się dobrze pośmieją
Bramka jest Bogiem , Mecz Nałogiem , Chwyt  Podstawą , Parada Zabawą :D

Offline Kurzy

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #47 dnia: 18 Grudzień, 2007, 19:46:47 »
No wiadomo, nie zawsze wszystko wychodzi :D  a jak ktoś się bedzie z moich kiksów śmiał to zbije ;d

Offline Patryk005

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 18 Grudzień, 2007, 19:50:18 »
jak coś źle zrobię czy mi petardę strzelą to mi mówią czemu tego nie obroniłeś itp , oni by na bank tego nie obronili by  >:(

Offline Luter

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Grudzień, 2007, 14:28:58 »
Każdy woli oceniać innych a nie siebie :P I właśnie tak jest że boisz się przejąć odpowiedzialności za grę bo jak Ci nie wyjdzie to wszyscy będą wrzeszczeć ale trzeba to jakąś przezwyciężyć albo opanować do perfekcji tricki i nie robić błędów :D

Offline _WIDZEW_

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 24 Grudzień, 2007, 23:38:00 »
No to fakt, ale to zależy od mentalności piłkarza w jaki sposób reaguje na krzyk z boku czy się załamuje czy nie. Mnie akurat krytyka ludzi mobilizuje do lepszej pracy na treningach i lepszej gry na meczach to poprostu taki bodziec który napewno wpływa na plus na moją psychikę

Offline Fab

• Aktywny użytkownik
    • WIKTOR WOLNY - PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE
« Odpowiedź #51 dnia: 25 Grudzień, 2007, 13:04:11 »
Jestem z siebie zadowolony - jeśli chodzi o wykorzystanie free w meczach. W sumie w treningach (drużyny Amator Pajęczno) bardzo często używam różnych zwodów, ale w poważnych meczach staram się ograniczać, lecz jeśli ktoś widział mecz Niwiska - Oldboy, to zauważył, w jaki fajny sposób przy drabinkach zamotałem Pawła Pietruszkę zwodem Hocus pocus
(długo się ładuje).

Często też używam . Wszyscy śmieją się, że nie udaje mi się trafić w piłkę, a to zamierzony zwód ;) Fajnie to bardzo 'ogłupia' przeciwnika i w pewnym momencie nie wie co jest grane.
nie po to to robię by mnie wielbiły tłumy, znam setki innych powodów do dumy

PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE!
www.wolny.art.pl
zapraszam

Offline Patryk005

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 25 Grudzień, 2007, 13:09:08 »
no fakt można ogłupieć ale jak ci nie wyjdzie to już za ciekawie nie będzie  :P

Offline Fab

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #53 dnia: 25 Grudzień, 2007, 13:11:09 »
no fakt można ogłupieć ale jak ci nie wyjdzie to już za ciekawie nie będzie

Są to dość proste do wykonania tricki (choć hocus pocus wszyscy na pierwszy rzut oka stawiają w kategorii dla nich 'niewykonalnych'). Rzadko się mylę, gdy go (HP) robię. Może dlatego, że gdy mam piłkę, to najpierw ćwiczę sobie kilka minut go i Elastico. Nie bójcie się uczyć i stosować tricków ground. Są bardzo pożyteczne dla ludzi, którzy mają słaby sprint i wolno rozpoczynają bieg.

PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE!
www.wolny.art.pl
zapraszam

Offline Patryk005

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 25 Grudzień, 2007, 13:30:40 »
jak będę bronił czy coś to zrobi ten drugi trik  ;D

Offline Kleko

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 25 Grudzień, 2007, 22:36:16 »
Fajne fajne Fab wrzuciles te tricki. Tego hokus pokus troche umiem, ale nie da sie tego zrobic na pelnym biegu. Jak stoisz w miejscu jest to naprawde fajne zaskoczenie dla tej osoby, ktora Cie kryje. Ten drugi to taki bardziej "zamachowiec" mozna nazwac. Ja preferuje zwod flip flap czy jakos tak to sie pisze. Mam nadzieje ze wszyscy wiedza o co chodzi.
Pzdr :)

Offline Fab

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #56 dnia: 26 Grudzień, 2007, 13:52:40 »
Jest jeszcze kilka prostych tricków, które są mniej popularne i troszkę trudniejsze. Postaram się w gifach ;) przedstawić o jakie mi chodzi.

A więc... zacznijmy od rabony.

Tak zwany krzyżaczek. Jest to trick służący do górnego podawania piłki, gdy jesteśmy zmuszeni wrzucić np. słabszą lewą nogą, to robimy jakby kopnięcie z 'fałsza', ale za słabszą nogą. Dość popularny trick używany przez Ronaldo czy Joe Cole'a.

Kolejny trick, sleeper.

Polega na 'popychaniu' piłki po ziemi a w pewnym momencie nakrycie jej nogą i znów popychanie do przodu - można tak się nawet okręcać a przeciwnika goniącego piłkę mieć ciągle za plecami. Fajny trick. Raczej nie używa się go na trawiastych boiskach, bo po trawie trudno piłkę tak przeciągnąć. Bardzo popularne w profesjonalnych freestyleowych turniejach drużynowych.

Następny trick, elastico (flip-flap)

Jest to trick, o którym mówiłem ja i o którym mówił Kleko. Bardzo popularny, polega na przeciągnięciu zewnętrzną częścią stopy piłkę na zewnątrz i ponownym przyciągnięciu ją wewnętrzną częścią stopy. Często używane nie w jednej linii, ale trochę popchniętej do przodu - by piłka przesunęła się do przodu i by założyć 'siatkę' przeciwnikowi. Fajny, bardzo prosty trick który można użyć podczas postoju jak i podczas biegu. Używany przez C. Ronaldo czy Ronaldinho, Robinho, Ronaldo (tego grubego ;p ).

Następny z tricków, boukhari move.

Trick używany głównie przez autora - Boukhariego - jednego z lepszych freestyle'owców ground na świecie. Trick przypomina reverse elastico, ale jest dużo trudniejszy. Polega na ciągnięciu za sobą piłki wewnętrzną częścią stopy i szybkim zatrzymaniu jej zewnętrzną częścią. Genialny trick, gdy trzeba zgubić przeciwnika - gdy chcemy się zatrzymać, a żeby on biegł dalej. Dość popularny i lubiany, ale jak mówiłem - bardzo trudny do nauczenia się.
//
<a href="http://www.youtube.com/v/exEecYYf7qM&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/exEecYYf7qM&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>
// - jest to pierwszy trick na tym filmiku (popatrzcie do końca, jak on potrafi miotać ludźmi ;p )

To było by na tyle... Wszystkie tricki, które przedstawiłem na tych gifach są mi znane i są to tricki które umiem - na rozgrzewce przed Samorządem postaram się to zaprezentować :P . Najgorzej u mnie z Raboną, gdyż czasem uda mi się wysoko podbić a czasem leci leciutko po ziemi. To najmniej ćwiczę :P Ale kiedyś się nauczę ;) Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych free. BLESS!

PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE!
www.wolny.art.pl
zapraszam

Offline Enrike

• Nowy użytkownik
  • *
  • Real Madryt
« Odpowiedź #57 dnia: 26 Grudzień, 2007, 21:36:25 »
wiesz fab niektóre  tylko z tych umiem, ale na meczu jest piekielnie trugno mi je pokazac, niewiem to chyba psychika :'(, Rabona czasem mi na meczu wyjdze ( gorzej jak nie bo jest smiech na sali hehe), moim zdaniem zalezy od ustawienia sie do piłki pod pewnym kątem :-\

Offline Kurzy

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #58 dnia: 27 Grudzień, 2007, 01:08:58 »
Mhmm umiem każdy z tych tricków :P

Offline Kleko

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 27 Grudzień, 2007, 15:30:06 »
Mhmm umiem każdy z tych tricków :P

<cwaniak> To pokaz je w meczu. Bo narazie to jakos nic nie widzialem. Jutro bedzie miec mozliwosc. Jesli zrobisz to szacuneczek a jak nie to <ror> :D :D