Jest jeszcze kilka prostych tricków, które są mniej popularne i troszkę trudniejsze. Postaram się w gifach

przedstawić o jakie mi chodzi.
A więc... zacznijmy od rabony.

Tak zwany krzyżaczek. Jest to trick służący do górnego podawania piłki, gdy jesteśmy zmuszeni wrzucić np. słabszą lewą nogą, to robimy jakby kopnięcie z 'fałsza', ale za słabszą nogą. Dość popularny trick używany przez Ronaldo czy Joe Cole'a.
Kolejny trick, sleeper.

Polega na 'popychaniu' piłki po ziemi a w pewnym momencie nakrycie jej nogą i znów popychanie do przodu - można tak się nawet okręcać a przeciwnika goniącego piłkę mieć ciągle za plecami. Fajny trick. Raczej nie używa się go na trawiastych boiskach, bo po trawie trudno piłkę tak przeciągnąć. Bardzo popularne w profesjonalnych freestyleowych turniejach drużynowych.
Następny trick, elastico (flip-flap)

Jest to trick, o którym mówiłem ja i o którym mówił Kleko. Bardzo popularny, polega na przeciągnięciu zewnętrzną częścią stopy piłkę na zewnątrz i ponownym przyciągnięciu ją wewnętrzną częścią stopy. Często używane nie w jednej linii, ale trochę popchniętej do przodu - by piłka przesunęła się do przodu i by założyć 'siatkę' przeciwnikowi. Fajny, bardzo prosty trick który można użyć podczas postoju jak i podczas biegu. Używany przez C. Ronaldo czy Ronaldinho, Robinho, Ronaldo (tego grubego ;p ).
Następny z tricków, boukhari move.

Trick używany głównie przez autora - Boukhariego - jednego z lepszych freestyle'owców ground na świecie. Trick przypomina reverse elastico, ale jest dużo trudniejszy. Polega na ciągnięciu za sobą piłki wewnętrzną częścią stopy i szybkim zatrzymaniu jej zewnętrzną częścią. Genialny trick, gdy trzeba zgubić przeciwnika - gdy chcemy się zatrzymać, a żeby on biegł dalej. Dość popularny i lubiany, ale jak mówiłem - bardzo trudny do nauczenia się.
//
// - jest to pierwszy trick na tym filmiku (popatrzcie do końca, jak on potrafi miotać ludźmi ;p )
To było by na tyle... Wszystkie tricki, które przedstawiłem na tych gifach są mi znane i są to tricki które umiem - na rozgrzewce przed Samorządem postaram się to zaprezentować

. Najgorzej u mnie z Raboną, gdyż czasem uda mi się wysoko podbić a czasem leci leciutko po ziemi. To najmniej ćwiczę

Ale kiedyś się nauczę

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych free. BLESS!