Autor Wątek: Koncert! 14.12.2008  (Przeczytany 2103 razy)

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
Koncert! 14.12.2008
« dnia: 14 Grudzień, 2007, 13:48:18 »
Dzisiaj na sali gimnastycznej będzie miał miejsce mały koncercik, zagrają lokalne zespoły Track-Tat i Soliders oraz dwie kapelki reggae, nazw nie znam... Start o 17.30. Warto zobaczyć jak to wszystko będzie wyglądało :)

Offline Dytryk_z_Bern

• Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • ... tymczasowo niedostępny...
    • Rząśnia Strona Nieoficjalna
Odp: Koncert! 14.12.2008
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Grudzień, 2007, 16:43:47 »
... fajnie, że coś się dzieje i są osoby które organizują takie "eventy" (to chyba imprezy techno tak się określa ;)). Pozytywne wydarzenie - ufam, że zgromadzi sporo osób.
... tymczasowo niedostępny...

Offline los_cichos

• Nowy użytkownik
  • *
    • Nowa Energia
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Grudzień, 2007, 19:51:06 »
szkoda tylko że tak późno pojawiło się info, ale mam nadzieję że jakaś mała relacja się tu znajdzie, pozdrawiam

Offline bad_girl

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Grudzień, 2007, 22:23:23 »
koncert calkiem pozytywny:) grali track-tat, soldiers, niceness, pajujo... mi sie soldiers najbardziej podoballo a tylko oni bisu nie mieli:( ale im pozniej tym wiecej publiki bylo;p ludzie sie rozbawili przy niceness i balo9wali do konca z pajujo:) bardzo pozytywnie:D

Offline Kleko

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Grudzień, 2007, 22:46:14 »
Wlasnie wrocilem z koncertow. A wiec tak:
Koncert zaczal sie od pajeczanskiego zespolu Track-tat. W skladzie Kacor, Klusek i Ciumak. Chlopaki graja hip-hop. Ich koncert zaczal sie od 17.30 i bylo bardzo malo ludzi zeby sie bawic. Ogolnie chlopaki fajnie graja ale akustyka sali gimnastycznej nie stoi na najwyszym poziomie wiec trudno bylo slyszec co oni spiewaja. Pozniej zagral kolejny zespol z Pajeczna. Byl to zespol o nazwie Soldiers w skladzie Dzawa, Kaczka, Bobo i Stary Dzawa (chyba). Chlopaki graja rock i metal wiec milosnicy tej muzyki znalezli cos dla siebie. Muzyka muzyka, ale nie wiem czemu, ale ludzie zaczeli wychodzic z Soldiers'ow i malo sie ludiz bawilo. Dobrze ze wogole zaczeli sie bawic. I wreszcie nadeszla upragniona przez wiekszosc ludzi reggea party. Pierwszym zespolem byl Niceness. Chlopaki byli bardzo pozytwni. Pozytwna i muzyka. I wreszcie zaczela sie bawic duza grupa ludzi. Chlopaki rozgrzali publicznosc bardzo dobrze, ale chyba zapomnieli ze jeszcze gra kolejny zespol po nich. I nadeszla ta chwila na, ktora chyba wszyscy czekali. Zespol Pajujo. Zespol pochodzi z Praszki, grajacy muzyke reggae i ska. I juz coraz wiecej ludzi zzaczelo tanczyc. Zespol naprawde wymiatal. Wiele bisow, do ktroch sam sie przyczynilem a teraz zboli mnie gardlo. Chlopaki porawli cala publicznosc w plons. Ogolnie zespol ma bardzo duzy plus.
 Mam nadzieje ze bedzie wiecej przyszlosci takich koncertow i wiecej ludzi zaangazuje sie w te koncerty.

Pzdr. ;)

Offline DzAwA

• Nowy użytkownik
  • *
    • Soldiers
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Grudzień, 2007, 14:12:10 »
No według mnie koncert bardzo pozytywny tylko szkoda ze tak malo osob sie bawilo przy nas. Ale widac ze w Pajęcznie przyjęlo sie reegae lepsze to niz techno ;D Naprawde wszystko bylo zarabiste. Czekamy na kolejne koncerty i propozycje my napewno zagramy.

Zapraszamy do wypowiadania sie w księdze gości [tu był link!]

Za modyfikowanie zmian moderatorów! Ban na 7 dni!

« Ostatnia zmiana: 16 Grudzień, 2007, 17:58:43 wysłana przez Dytryk_z_Bern »

Offline Anula

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Grudzień, 2007, 13:07:03 »
Faktycznie koncert należy zaliczyć do jak najbardziej udanych.
Zwłaszcza dwie ostatnie kapelki pokazały, jak skutecznie rozbawić publikę ;) Wiadomo, rytmy reggae i ska mają to do siebie że pewnie nogi większości same poprowadziły ich pod scenę ;P ale nie zmienia to faktu, że chłopaki odwalili dobrą robotę. A zważywszy jeszcze na ich średnią wieku tym bardziej jestem pod wrażeniem. 
I chyba wypada tu podziękować jeszcze SU za zorganizowanie takiej imprezy, tak trzymać i liczymy na kolejne tego typu wydarzenia ;)       

A tak nawiasem pisząc.. Chi, jeśli to Diablo sprawia, iż uważasz że jest rok 2008 to może nie graj już więcej ;D
« Ostatnia zmiana: 16 Grudzień, 2007, 15:45:57 wysłana przez Anula »
Wyczuć taką chwilę, w której kocha się życie..

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Grudzień, 2007, 17:10:29 »
Na pierwszym zespole było ok 100 osób. Co do Track-tatu to  było ich słabo słychać. Trudno było zrozumieć treść piosenki, więc nie wyglądało to , tak jak powinno.

Soldiers zagrali całkiem fajnie, Ci co przepadali za tym gatunkiem muzyki zostali ,a reszta wyszła, co dało liczbę około 50 osób.  Piosenka Metalicy była wymiatająca, a najgorzej im wyszedł kawałek Toxcity w ogóle mi się nie podobał:/

Później to nie wiem co się działo, bo wyszedłem. Nie przepadam za rege. Szkoda ,że Populacja nie zagrała...

Offline Fab

• Aktywny użytkownik
    • WIKTOR WOLNY - PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Grudzień, 2007, 15:13:02 »
Jako jeden organizatorów tego koncertu muszę powiedzieć, że wypalił w 100%. Przyszło sporo ludzi - porównywalnie do Dnia Młodzieży 2007. Może trochę mniej się bawiło, ale bardzo dużo ludzi stało z tyłu i słuchało muzyki.

Poszczególne etapy... Hm.

Track-tat. Jakoś nie byłem zachwycony, gdy został rzucony pomysł zaproszenia ich. Nie liczyłem także na wiele ludzi, którzy chcieliby przyjść na ich występ. Pozytywnie się zaskoczyłem. Chłopaki z tego zespołu zagrali bardzo dobrze (trochę mało było ich słychać, ale to wina panów od nagłośnienia - za bardzo podgłoszone mikrofony) i odziwo - przyciągnęli dość sporą liczbę ludzi.

Drugi zespół - Soldiers. Dość dobra gra tego zespołu. Trzeba przyznać, że wszyscy spodziewali się gorszego występu. Mało było fanów tej muzyki, więc ktoś, kto czekał na reggae był nieco zdegustowany tym rodzajem muzyki i opuszczał salę. Ja jestem zadowolony z ich gry. Może trochę zbyt mocne brzmienia - mało 'optymalna' muzyka dla każdego, ale jako tak młody zespół zaprezentowali się dobrze.

Podczas gdy Soldiers powoli kończył swój występ, ludzie wracali z 'podróży' by pobawić się przy kolejnych zespołach - Niceness (Częstochowa) i Pajujo (Praszka). Ja jako fan reggae nie wypowiem się obiektywnie, bo jest to w sumie niemożliwe. Powiem tak - były to jedne z lepszych wystąpień zespołów reggae jakie kiedykolwiek słyszałem. Niceness to takie 'krótkie zatarcie' przed Pajujo. Młodzi chłopcy zagrali bardzo, bardzo dobrą muzykę. Jednak to Pajujo miało być gwiazdą wieczoru i po ich występie chyba mało kto mógłby to twierdzenie obalić. Tak porwać publikę potrafi mało kto. A przecież zespół ten nie jest znany jak np. Vavamuffin, Habakuk, EastWestRockers, Dreadsquad. Ja bawiłem się tylko na ich występie (na poprzednich zespołach operowałem amatorsko kamerę :P ) i trzeba przyznać, że wyhulałem się za wszystkie czasy :D

Koncert na pewno powtórzymy - nie wiem jednak czy w takim składzie jeśli chodzi o zespoły. Postaramy się, by następnym razem atmosfera była jeszcze lepsza i by ludzi było jeszcze więcej.

BLESS PEOPLE!
nie po to to robię by mnie wielbiły tłumy, znam setki innych powodów do dumy

PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE!
www.wolny.art.pl
zapraszam

Offline kaczka

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Grudzień, 2007, 16:22:28 »
nie jestem zwolennikiem reggae, ale podobało mi sie nadzwyczaj i nadzwyczaj dobrze sie bawiłem. A my czekamy na dalsze propozycje koncertów;]

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Grudzień, 2007, 16:27:07 »
Koncert na pewno powtórzymy - nie wiem jednak czy w takim składzie jeśli chodzi o zespoły. Postaramy się, by następnym razem atmosfera była jeszcze lepsza i by ludzi było jeszcze więcej.

Hmm to będą 2 okazje:
- Podczas orkiestry św pomocy (rok temu był taki koncert, ale trochę nie wypalił)
- Dzień wiosny

Zespoły można by zmienić (tj zostawić pajęczańskie ,dorzucić ewentualnie do nich populację) i  jakieś inne zamiast 2 ostatnich.

Offline Lesiu 666

• Aktywny użytkownik
  • death fetish
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Grudzień, 2007, 21:01:25 »
Kto w ogóle wpadł na pomysł, zęby zrobić płatny koncert kapel reggae? Mnie na przykład było by wstyd. Wolałbym zapłacić ludziom, ze muszą tego słuchać.
Jestem zresztą zdania, że w Pajęcznie nie będzie już dobrego koncertu, to znaczy takiego, który mi by odpowiadał. Wolę troszkę pozwiedzać inne miejscowości. Polecam na przykład koncert Moral Degrade i Nowej Atlantydy w Wieluniu w tą sobotę, w knajpie, która kiedyś nazywała się "Dżordż", nowej niestety nie pamiętam.

A w styczniu Amsterdam i Korn :P
i would like to see most of the human beings killed off because they are unworthy of the gift of life
the art takes many forms, murder is but one of them

Offline WieszOCoChodzi

« Odpowiedź #12 dnia: 17 Grudzień, 2007, 21:31:16 »
Kto w ogóle wpadł na pomysł, zęby zrobić płatny koncert kapel reggae? Mnie na przykład było by wstyd. Wolałbym zapłacić ludziom, ze muszą tego słuchać.

A w styczniu Amsterdam i Korn :P

Wiesz dla Ciebie jest dziwne ze ktos jest w stanie zaplacic za sluchanie takiej muzyki a dla kogos moze byc katorga sluchanie muzyki ktora Ty lubisz i do tego placenie za to wiec wiesz... nikt nie jest alfa i omega  ;D
Halpin to nie rurki z kremem

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Grudzień, 2007, 21:25:19 »
Hmm nawiasem pisząc, wie ktoś może coś na temat koncertu Populacji w szuwarze? Bo coś mi się o uszy obiło, że mają coś niedługo grać.