Autor Wątek: Myjnia samoobsługowa 24h  (Przeczytany 4401 razy)

Offline brabus

• Nowy użytkownik
  • *
Myjnia samoobsługowa 24h
« dnia: 28 Grudzień, 2007, 00:10:05 »
Witam,
mam w planach postawić w Pajęcznie myjnie bezdotykową samoobsługową czynną 24h,dobry pomysł?? wyraźcie swoje opinie..

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
Odp: Myjnia samoobsługowa 24h
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Grudzień, 2007, 01:27:52 »
Myjnia się przyda - tylko na czym polega samoobsługowa? Nie spotkałem się z taką do tej pory..

Offline Manager_of_BAPEX

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Grudzień, 2007, 02:37:14 »
Pomysl super !! Z wieloma osobami z ktorymi rozmawiam czesto potrzebuja umyc auto a po prostu nei ma gdzie. Najblizsza myjnia w Dzialoszynie w weekendy czesto jest zakorkowana :P a na Pajecznie naprawde takie cos by sie przydalo. A na swieta to kaska z tego niemozebna :) W poneidzialek w dzien Wigilii w Dzialoszynie przed myjnia stalo z 20 aut w kolejce :) ROZKRECAJ KOLEGO TEN INTERES :)

Offline Wickerman

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Grudzień, 2007, 10:39:17 »
Pomysl w 100% trafny.. Inwestycja niewatpliwie zwraca sie w bardzo szybkim czasie. Brakuje czegos takiego w naszej okolicy, bo niejedna osoba z checia podjedzie i sobie autko badz to wymyje, badz dodatkowo zakonserwuje lub odkurzy... Bo jesli dobrze wnioskuje, to masz w planach postawic cos w wersji tego co stoi w Czestej...??

A co do tego o co pytal Chi. Samobsluga polegalaby chyba na tym (jesli to ma byc wersja o jakiej mysle), ze wrzucasz nominal i robisz co Ci odpowiada... Tzn jaki Ci sie akurat program widzi. Ograniczenie czasowe oczywiscie....;]
Strach kreuje bogów.

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Grudzień, 2007, 11:06:06 »
Dzięki Wickerman za wyjaśnienie.

Więc mnie myjnia samoobsługowa nie ratuje bo akurat mam gdzie myć auto z tym że mi się nie chce.

Ale np: dla mieszkańców bloków to może być przydatne bo u nich raczej będzie ciężko z miejscem do mycia. Również jestem zdania, że inwestycja może się szybko rozkręcić :)

Offline kaczka

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Grudzień, 2007, 11:54:22 »
bardziej bym wolał sklep 24/7 bo auto umyc to mam gdzie ;]

Offline David1928

• Nowy użytkownik
  • *
    • Nowa Energia
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Grudzień, 2007, 14:58:44 »
Jeśli otworzysz też sklep monopolowy 24h obok tej myjni to myślę, że zostaniesz milionerem ;) A tak poważnie to dobry pomysł, życzę powodzenia w rozkręcaniu interesu.

Offline brabus

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Grudzień, 2007, 18:15:07 »
Myjnia się przyda - tylko na czym polega samoobsługowa? Nie spotkałem się z taką do tej pory..
Samoobsługowa myjnia polega na wrzuceniu pieniążka do maszyny, następnie mamy 4 programy,wybieramy każdy po kolei
1.Opłukanie auta ciepłą wodą z chemią rozpuszczającą wszelki brud
2.Spłukanie chemii
3.Woskowanie-czyli wosk połączony z gorącą wodą który idealnie pokrywa całą powierzchnie nadając wysoki połysk
4.Suszenie czyli opłukanie zdemineralizowaną wodą która nie tworzy zacieków i bardzo szybko spływa z auta
Lub jak ktoś chce wybiera tylko 2 programy

Mam jeszcze pytanie: ile jest mieszkańców w Pajęczanie?? i gdzie bardziej odpowiadałoby Wam lokum myjni, gdzieś na wylocie z miasta tj. droga na dz-n lub drugi koniec pajęczna czyli droga na Radomsko czy gdzieś w centrum??

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Grudzień, 2007, 19:32:54 »
Pajęczno ma chyba 7000 mieszkańców a cała gmina 12000. Tak kiedyś gdzieś wyczytałem, dokładnie nie wiem. A lokalizacja dowolna, miasteczko jest małe więc nie będzie problemów z dojazdem. Poza tym w całym powiecie jest tylko jedna myjnia z tego co mi wiadomo, 1 na jakieś 50 tys. ludzi :)

Dzięki za wyjaśnienie :)

Offline Manager_of_BAPEX

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Grudzień, 2007, 02:16:51 »
Najfajniej byloby na wylotowce na Radomsko :P Blisko bym mial :D ale tak na powaznie to jezdzi tam duzo osob i jezeli lokalizacja bylaby dobra to mysle, ze korzystaliby z niej nie tylko mieszkancy Pajęczna.

Offline miHu

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Grudzień, 2007, 10:56:49 »
Myjnia bezdotykowa jest również "do obejrzenia" w Bełchatowie przy ul. Armii Krajowej, koło Shell'a

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 29 Grudzień, 2007, 10:58:27 wysłana przez miHu »

Offline Dytryk_z_Bern

• Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • ... tymczasowo niedostępny...
    • Rząśnia Strona Nieoficjalna
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Grudzień, 2007, 13:32:49 »
Pomysł jest bardzo fajny, ale chyba taka myjnia o jakiej pisze miHu to jednak inwestycja nie na miarę Pajęczna (jeśli chodzi o myjnię automatyczną, tj. samochód wjeżdża i myją go szczotki ;), jak obok Maca w Bełchatowie), pokopałem po necie i koszt takiego czegoś to kilkaset tysięcy euro  :o Natomiast myjnia bezdotykowa samoobsługowa (a o takiej pewnie pisze brabus) to o wiele niższa kwota, od razu więcej stanowisk i szansa na zwrot kosztów większa :) Pomysł dobry - taka myjnia by się przydała (w Działoszynie chyba jest?).
... tymczasowo niedostępny...

Offline brabus

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Grudzień, 2007, 00:05:11 »
Pomysł jest bardzo fajny, ale chyba taka myjnia o jakiej pisze miHu to jednak inwestycja nie na miarę Pajęczna (jeśli chodzi o myjnię automatyczną, tj. samochód wjeżdża i myją go szczotki ;), jak obok Maca w Bełchatowie), pokopałem po necie i koszt takiego czegoś to kilkaset tysięcy euro  :o Natomiast myjnia bezdotykowa samoobsługowa (a o takiej pewnie pisze brabus) to o wiele niższa kwota, od razu więcej stanowisk i szansa na zwrot kosztów większa :) Pomysł dobry - taka myjnia by się przydała (w Działoszynie chyba jest?).
W działoszynie jest automatyczna bramowa, nie polecam, te szczoty są jak druty, nie chce krytykować konkurencji ale szczotki co jakiś czas sie wymienia

Offline Fab

• Aktywny użytkownik
    • WIKTOR WOLNY - PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE
« Odpowiedź #13 dnia: 06 ſtyczeń, 2008, 14:44:19 »
Dobra inwestycja. Wg mnie bardzo trafna. Dobrym miejscem jest teren przy drodze do Makowisk - dużo samochodów tam przejeżdża i jest dużo miejsca na zrobienie 'kompleksu' - mała restauracyjka/bar z toaletami, sklep (jak na wielu stacjach) i myjnia. Mógłbyś zbić dość dużą mamonę :)
nie po to to robię by mnie wielbiły tłumy, znam setki innych powodów do dumy

PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE!
www.wolny.art.pl
zapraszam