Autor Wątek: Bezpłatny Internet w pajęczańskim parku!  (Przeczytany 2154 razy)

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
Bezpłatny Internet w pajęczańskim parku!
« dnia: 29 ſtyczeń, 2008, 14:44:39 »
Z pajeczno.pl  :

Urząd Gminy i Miasta w Pajęcznie we współpracy z firmą STI INGRAM uruchomił bezpłatny bezprzewodowy dostęp do sieci internetowej dla mieszkańców Pajęczna (HOTSPOT). Z bezpłatnego dostępu można korzystać na terenie Parku Miejskiego. Aktualnie po jednokrotnym zalogowaniu się do sieci można korzystać z darmowego dostępu przez 30 minut, a następne logowanie jest możliwe dla tego samego użytkownika po 90 minutach. Istnieje także możliwość uzyskania dostępu bez ograniczeń z ww. HOTSPOTA.

W przypadku zainteresowania mieszkańców możliwe będzie uruchomienie na podobnych zasadach kolejnych punktów dostępowych w innych częściach naszego miasta (np. „Park 1000-lecia”). Oczekujemy także na ewentualne sugestie co do lokalizacji takich HOTSPOTÓW – promocja@pajeczno.pl

Zapraszamy do korzystania

Czekam na komentarze

Offline Mist!c

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Bezpłatny Internet w pajęczańskim parku!
« Odpowiedź #1 dnia: 29 ſtyczeń, 2008, 18:45:02 »
;/ Hmmm na początek może być. Apropo internetu mam pytanie: Za 6 miesięcy kończy mi się umowa na Neostradke ;) problemem jest to że neostrada mnie nie zachwyca tzn, niby mam tą gwarantowana przepustowość ale >:( pingi często skaczą i po prostu jest za wolno
Czy opłacalny jest internet on Koperskiego różnie o tym się słyszy jedni chwalą drudzy negują chciałbym się was poradzić czy warto jaki jest ping w grach czy często laguje no i wreszcie czy p2p jest rzeczywiście blokowane >:( :( ??? bo też takie pogłoski słyszałem
Proszę o obszerniejsze odpowiedzi  ;D z góry dziękuje

Pozdrawiam

Trochę zszedłeś z tematu, z tego co pamiętam to na forum był już temat o Ingramie. Off topic się zaraz zrobi, wszystkie posty nie dotyczące tematu będą kasowane. Pozdrawiam, Chi
« Ostatnia zmiana: 29 ſtyczeń, 2008, 19:13:09 wysłana przez Chi »

Offline Wickerman

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 29 ſtyczeń, 2008, 22:32:30 »
Godne pochwały, aczkolwiek chyba zbyt innowacyjne jak na Pajeczno.
Ciekawy jestem kto wyszedł z taką inicjatywą?
Jedno co mnie martwi to to, że zabijać się nikt o zlinkownie w parku raczej nie będzie....
Choć tego nigdy nie wiadomo. Zawsze może zajść nagła potrzeba posurfowania w trakcie wieczornego spaceru po parku z laptopem pod ramieniem....;]
Strach kreuje bogów.

Offline zlyZwierz

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 29 ſtyczeń, 2008, 22:56:14 »
Nie wiem kto to wymyślił , szef kazał zrobić , więc zrobiłem i działa.
Łącznośc jest na terenie całego parku , pomimo sporej ilości drzew.

Pozdrawiam.

Offline bumbum

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 30 ſtyczeń, 2008, 19:03:46 »
Zawsze to coś nowego. Chociaż "Rynek" pajęczański to nie to samo co np. w Krakowie czy Wrocławiu. Na efekty przyjdzie nam pewnie poczekać co najmniej do wiosny, bo póki co, to nie ma za bardzo gdzie usiąść z pupilem :). Wrrrrr...

I tu dobra wiadomość dla zmarzluchów. Od co najmniej roku w spokoju i ciepełku, przy kawie, czy browarku można korzystać z takiej "uciechy" w Alibi k/Pianki. I na trochę innych warunkach.

Pozdrawiam

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Luty, 2008, 11:37:06 »
Hmm.. Ja wczoraj z Artosem przetestowaliśmy ten Internet i muszę przyznać że chodzi całkiem fajnie. Można sobie podjechać samochodem, wziąć laptopa i surfować w necie, coby cały czas w domu przed kompem nie siedzieć ^^

Offline Artos

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Luty, 2008, 14:34:08 »
Zwierzu, mógłbyś przybliżyć o co dokładnie chodzi z tym "uzyskaniem dostępu bez ograniczeń"? Domyślam sie, że każdy "abonent" STI Ingram może wpisać tam swój login i hasło i będzie śmigać. Ale nie wszyscy jeszcze mają przydzielony login i hasełko, ja np. ciągle jade na weryfikacji MAC-IP..
Chyba pasuje ujednolicić metody weryfikacji, tak na marginesie :)

A, i pytanko. Czy są zablokowane niektóre porty/protokoły? Bo we Wrocku spotkałem się z udostępnianiem w hotspocie tylko http/https, smtp i pop3... (i może jakieś jeszcze, w każdym razie bez FTP,SSH i tym podobnych)

Offline zlyZwierz

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Luty, 2008, 16:01:46 »
Na razie funkcjonuje tyko dostęp trial.
Nie ma na razie ograniczeń co do posysanej zawartości , ale możliwe , że się pojawią, jezeli abuserzy zaczną nagminnie ssac p2p.
Jeżeli jeszcze nie masz dostępu via PPPoE (login/hasło) to zgłoś się do biura.

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Maj, 2008, 15:49:26 »
Kurde, zimną fajnie wszystko śmigało na parkingu od strony ratusza a teraz nie ma zasięgu tam chyba. Pewnie przez drzewa. Weźcie postawcie jakiś ładny maszt żeby ten internet lepiej zbierał:P

Offline zlyZwierz

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Maj, 2008, 11:55:13 »
Kurde, zimną fajnie wszystko śmigało na parkingu od strony ratusza a teraz nie ma zasięgu tam chyba. Pewnie przez drzewa. Weźcie postawcie jakiś ładny maszt żeby ten internet lepiej zbierał:P

Teraz jest lato , więc zainstaluj się koło dżej pi tu i bedzie ok ;)