Autor Wątek: Co zmienić w Działoszynie? Co poprawić,naprawić,wybudować? Wasze pomysły....  (Przeczytany 4621 razy)

Offline zlyZwierz

• Nowy użytkownik
  • *
Gdybyście płacili rachunki za net rzędu 500PLN to może byłoby to opłacalne dla tepsy.
Ale teraz każdy stęka jak ma wybulić 100PLN - przecież tepsa Wam nie zasponsoruje extra przyłącza bo im zwyczajnie się nie opłaca.

Offline Dytryk_z_Bern

• Byłem tutaj pierwszy i tytuł mój
  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • ... tymczasowo niedostępny...
    • Rząśnia Strona Nieoficjalna
Zgadzam się z poprzednikiem, przecież mimo, iż TP SA to tzw. operator dominujący (czy jakoś tak ;)) i wielu wymaga od niego, że wydobędzie Polskę z "cyfrowego zaścianka" to to wszystko kosztuje. Nikt i nigdy nie zapewni nikomu nic za darmo. A w przypadku TP, coby dużo nie pisać i nie mówić i mimo, że popularne są działania UKE nakładające m. in. duże kary na tą firmę, czy też pomysł aby ją podzielić, powoduje to ograniczenie inwestycji przez firmę, która w zakresie dostarczania usługi na terenach takich jak Działoszyn jako jedyna jest w stanie finansowo podłać odpowiednim inwestycjom. Ale takie działania trzeba finansować, a żeby finansować ktoś musi zapłacić, a kto płaci... oczywiście klient :)
Sam jestem klientem TP i nie narzekam. Bezproblemowe zgłaszanie awarii, którą można zgłosić i o 3 w nocy, a samych awarii w moim przypadku niewiele. W gry sieciowe nie grywam więc ostatnie "polepszanie neo" przez TP mi nie wadzi, choć i u mnie mimo małej odległości od centrali zmienili z fast (mimo bdb parametrów łącza) na intervaled. Ale nie zamienię ;)
Co do radiówki. Dobrze, że jest! Co do jakości różnie bywa, ale np. zlyZwierz pracuje w firmę która jak słyszałem reprezentuje sobą niezły poziom, wiele tu zależy od użytkowników, no i niestety od tego jakie są warunki terenowe i atmosferyczne :)
W łodzkiem mają budować samorządową sieć szerokopasmową, ale to przecież właśniue takie firmy jak ingram będą w stanie wykorzystać jej mozliwości. Zwykłego usera nie stać żeby zapłacic kilka tysięcy za łącze. To ktoś musi sprzedać (i w opłacalny sposób dostarczyć) użytkownikowi końcowemu.
... tymczasowo niedostępny...

Offline antykrzyz

• Nowy użytkownik
  • *
śmierdzi. bardzo śmierdzi. co z tym zrobić. dwa lata żyjemy w smrodzie a w nagrodę mamy fontannę. nie chce takiej zamiany chyba ze ja przerobią na sprawnie działająca oczyszczalnie. wstyd bo na remont oczyszczalni poszła gruba kasa a tu co śmierdzi. pewna osoba poradziła mi żebym zamknął okno i dodała co ja panu poradzę. z poważaniem Janek. JP
« Ostatnia zmiana: 15 ſierpień, 2010, 14:49:30 wysłana przez antykrzyz »

Offline antykrzyz

• Nowy użytkownik
  • *
a gdzie basen bo na ostrowy musze jezdzic i kto mi odda za paliwo? no chyba ze ten basen zamienili na fontanne! projekt basenu byl na kalendarzu z 1998r. chce plywac!

Offline Czarek

• Nowy użytkownik
  • *
Myślę,że nie ma co się znęcać nad fontanną.Jest piękna i chyba wszyscy są zadowoleni.Nie tylko z fontanny ale i z całego rynku.Szkoda tylko,że nie ma monitoringu.Jeśli chodzi o basen to zupełnie niezrozumiała sprawa.Był projekt w internecie,o budowie słyszę od sześciu lat i nic.Myślę,że bardziej smutną informacją jest oświadczenie Pana Orła z Dróg Krajowych,który oświadczył,że budowa drogi między Pajęcznem a Działoszynem jest mozliwa dopiero w 2013r.Znając życie i ten termin jest mało realny.Wszyscy już się przyzwyczaili do braku chodników i rowów przy głównej ulicy ale jednak ta sytuacja bardzo szpeci Działoszyn.Zresztą adekwatna sytuacja jest od strony Wielunia.Zrobili sobie piekną drogę i ścieżki rowerowe za Rudę i koniec.Polska B potem się zaczyna i tyle. :) :'(

Offline antykrzyz

• Nowy użytkownik
  • *
co ty Czarek z policji. Czarujesz swoja osoba burmistrza i chyba jestes jego wspolasem na usługach...! jedna mafia jedno miasto a ja chce plywac i latac jak orzel w gorach a nie jak karaś w fontannie brzuchem do gory bo tak jak powyżej wspomnialem is something wrong with wather in Działoszyn. Pozostaje pytanie co z krzyżem przed gmina bo by sie przydał dla tych "chrześcijan" 
« Ostatnia zmiana: 19 ſierpień, 2010, 18:53:51 wysłana przez antykrzyz »

Offline Czarek

• Nowy użytkownik
  • *
Człowieku pływaj sobie w Warcie mało tam jest wody!