Zgadzam się z poprzednikiem, przecież mimo, iż TP SA to tzw. operator dominujący (czy jakoś tak

) i wielu wymaga od niego, że wydobędzie Polskę z "cyfrowego zaścianka" to to wszystko
kosztuje. Nikt i nigdy nie zapewni nikomu nic za darmo. A w przypadku TP, coby dużo nie pisać i nie mówić i mimo, że popularne są działania UKE nakładające m. in. duże kary na tą firmę, czy też pomysł aby ją podzielić, powoduje to ograniczenie inwestycji przez firmę, która w zakresie dostarczania usługi na terenach takich jak Działoszyn jako jedyna jest w stanie finansowo podłać odpowiednim inwestycjom. Ale takie działania trzeba finansować, a żeby finansować ktoś musi zapłacić, a kto płaci... oczywiście klient

Sam jestem klientem TP i nie narzekam. Bezproblemowe zgłaszanie awarii, którą można zgłosić i o 3 w nocy, a samych awarii w moim przypadku niewiele. W gry sieciowe nie grywam więc ostatnie "polepszanie neo" przez TP mi nie wadzi, choć i u mnie mimo małej odległości od centrali zmienili z fast (mimo bdb parametrów łącza) na intervaled. Ale nie zamienię

Co do radiówki. Dobrze, że jest! Co do jakości różnie bywa, ale np. zlyZwierz pracuje w firmę która jak słyszałem reprezentuje sobą niezły poziom, wiele tu zależy od użytkowników, no i niestety od tego jakie są warunki terenowe i atmosferyczne

W łodzkiem mają budować samorządową sieć szerokopasmową, ale to przecież właśniue takie firmy jak ingram będą w stanie wykorzystać jej mozliwości. Zwykłego usera nie stać żeby zapłacic kilka tysięcy za łącze. To ktoś musi sprzedać (i w opłacalny sposób dostarczyć) użytkownikowi końcowemu.