Autor Wątek: Zalew w Działoszynie!!!!!!!!!!!  (Przeczytany 2615 razy)

Offline Zbyszek

• Użytkownik
  • **
Zalew w Działoszynie!!!!!!!!!!!
« dnia: 02 Maj, 2008, 10:50:34 »
Witam.Przechodząc nieraz koło miejsca gdzie dawniej był Wodniak,na te pustki tam i dookoła i te niepotrzebne lasy i zarośla ciagnace się chet chet daleko to aż żal na to patrzeć,odechciewa się wszystkiego :-\ A ja mam pomysł na całkiem realny i możliwy do zrealizowania projekt.Otóż-zamiast tych ciagnących się lasów i łąk itp począwszy od okolic kotłowni i byłego Wodniaka aż chet chet daleko możnaby wszystko powycinać,spustoszyć,wykopać na całym obszarze wgłębienie,zalać to wszystko wodą,oczywiście wodą czystą,dookoła tego porobić plaże,przywieźć piasku znad morza,wysypać,porobić również pare małych barów w których możnaby było kupić coś do picia zjedzenia,zrobić również przystań z rowerkami wodnymi,motorówkami itd,oczywiście to już byłby mniejszy problem ponieważ nad taki zalew ściagnęłoby wielu ludzi którzy mają swoje sprzety wodne itd,również jeśli chodzi o bary.Myślę że to byłoby najlepsze zainwestowanie w ten cały sporawy teren,każdy byłby zadowolony,turyści by zjezdzali do nas,gmina by na tym również zarobiła i to spore pieniądze,koszty takiego projektu napewno by się zwróciły!!!Tak wygląda mój projekt-zainteresowanych proszę o opinie,a jesli ktoś chciałby porozmawiać o moim projekcie dość poważnie to piszcie na numer gadu-7947176 lub dzwońcie pod numer-661851985!!!!!Chciałbym jeszcze dodać iż zrealizowanie takiego projektu będzie najlepszym wypromowaniem naszej gminy!!!!!

Offline a.d.a.m TM

• Nowy użytkownik
  • *
  • wazuuuuup!!!
Odp: Zalew w Działoszynie!!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maj, 2008, 16:32:07 »
przyjdzie zima a raczej jej koniec, sniezek stopnieje, river warta wzbierze siły i zamiast zalewu bedziemy miec M. Warciane...
pomysł fajny ale nie realny, nie to miejsce i nie ten czas...

Offline Zbyszek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Maj, 2008, 18:03:45 »
Zim już praktycznie nie ma,jeśli spadnie śnieg to tylko mały,niezauważalny,który nie powoduje przy topnieniu zadnych zagrożeń,mrozów też jest coraz mniej i są coraz łagodniejsze.A jeśli chodzi rzeke to rzeka również nie jest żadnym utrudnieniem.Można przyprowadzić eksperta i wtedy by sie wszystko okazało,ale nie ma tutaj zadnych przeciwwskazań!!!

Offline Zbyszek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Wrzesień, 2008, 19:11:46 »
Witam ponownie.Oto projekt tego zalewu,postanowiłem poruszyć ten temat poraz kolejny,poruszę go również u odpowiednich osób,które myslę iż zainteresują się tym projektem.Tą sprawą zainteresował się fotoreporter z Pajęczna także to już jest jakiś postęp.Lecz potrzebna jest tu również opinia was mieszkańców Działoszyna i okolic,więc proszę was wszystkich o wypowiedź tu na forum.

Offline Dytryk_z_Bern

• Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • ... tymczasowo niedostępny...
    • Rząśnia Strona Nieoficjalna
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Wrzesień, 2008, 06:29:51 »
Temat ciekawy i wart "podciągnięcia". Jako, że załączniki na forum są widoczne tylko dla zarejestrowanych pozwolę sobie wrzucić grafikę na fotosika, żeby mogli go zobaczyć wszyscy i zainteresowani wziąść udział w dyskusji.

... tymczasowo niedostępny...

Offline piekstons

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Październik, 2008, 19:27:15 »
Bez wątpienia ciekawe, ale... czy na terenie wyznaczonym przez Ciebie jako zalew nie mieszkają przypadkiem ludzie? Bo niewątpliwie takie przedsięwzięcie wiązałoby sie z ogromnymi kosztami, a wysiedlenia na pewno je w sposób znaczący powiększą. Aczkolwiek projekt godny uwagi.  :)

Offline Zbyszek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Październik, 2008, 09:33:31 »
Wysiedlenie nie będzie potrzebne ponieważ zalew powstałby w miejscu gdzie znajdują sie tereny nie zamieszkane,czyli tkzw.nieużytki a takowych tutaj jest sporawo.Gdzieś tu bodajże na stronie Działoszyna było wspomniane iż w dawnym miejscu Wodniaka i okolicy jego miał powstać kolejny supermarket stwierdzono że niestety to miejsce nie nadaje się do budowy jakichkolwiek budynków ze względu na podmokły teren i pomyślano by zrobić miejską plażę,lecz czy ludzie korzystający z takowej plaży chcieliby się kąpać w tej syfiastej zakażonej rzece i dość śmierdzącej??!!W to bardzo wątpie a zalew jest bardzo odpowiednim rozwiązaniem,bo przecież jest tyle sztucznych zalewów w naszym kraju które również powstały z takich inicjatyw jak moja propozycja tutaj zamieszczana.Ludzie teraz mają gdzie sie wybrać by popływać,skorzystać z bardzo zdrowej i czystej wody.Koszty jak już wcześniej tu na forum wspominałem zwróciłyby się,przyciągnęło by to wielu turystów i stało by się dobrą wizytówką Działoszyna jak i całej gminy a myślę że promocja naszej gminy jak i miasta będzie wielkim plusem.Jeszcze jedno pytanie-może Pan Burmistrz Krzysztof Piekarz nie zagląda na to forum ale jeśli by znalazł chwile by spojrzeć na ten temat zalewu to będe bardzo wdzięczny:)