Autor Wątek: Dworzec autobusowy  (Przeczytany 1705 razy)

Offline fiver

• Nowy użytkownik
  • *
Dworzec autobusowy
« dnia: 29 Maj, 2008, 23:10:53 »
jak myślicie kiedy zostanie w końcu zmodernizowany i unowocześniony nasz pajęczański dworzec ?przydała by sie tam jakaś fajna restauracja z miłą obsługą  :) a nawet mogł by być troche powiększony wiekszość ludzi stoi na dworze z braku miejsc  :(

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
Odp: Dworzec autobusowy
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Maj, 2008, 00:06:12 »
Raz miałem nieprzyjemność być w toalecie na dworcu - masakra. Współczuje ludziom którzy muszą codziennie przesiadywać na dworcu. Remont jest potrzebny, jak znam życie to nie ma na niego funduszy, trzeba by było ładną petycję do UE napisać chociaż oni pewnie nie mają programu modernizacji sypiących się dworców :P

Offline Lookash

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maj, 2008, 09:21:30 »
W porównaniu do niektórych dworców na których miałem (wątpliwą) przyjemność być, to nasz nie wypada jakoś szczególnie źle. Wiadomo, jest nie pierwszej młodości, ale nie rozsypuje się i nie wydziela przedziwnych wyziewów jakie zdarza się spotkać. Chociaż wiadomo, gdyby ktoś naprawdę się postarał i pomęczył trochę PKS Częstochowa to może by coś z tego wyszlo...

Offline fiver

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maj, 2008, 10:56:55 »
skoro mieli pieniądze na budowe KOLEJNEGO kościoła były też pieniądze na postawienie pomnika papieża w parku to dlaczego teraz nie miało by być pieniędzy na nasz dworzec  ??? wg mnie ta inwestycja jest dużo pilniejsza jak i zresztą wiele innych w pajęcznie a pozatym od czego są nasi ciężko pracujący radni ? niech troche pomyślą jak zdobyć pieniądze i dobrze je wydać

Offline Lookash

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Maj, 2008, 13:48:57 »
Jeżeli się nie mylę to zarządcą naszego dworca jest PKS Częstochow, a nie starostwo czy gmina i to do PKS należy sprawa remontu. Kościół i pomnik to nasze wewnętrzne sprawy i to od nas zależy co sobie postawimy w mieście Wiadomo, że gdyby ktoś spróbował lobbować ten pomysł, to może i by się udało, ale już widzę jak Częstochowa jest skora do dawania kasy na Pajęczno,...

Offline fiver

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Maj, 2008, 14:20:58 »
ja też nie wiem kim jest zarządcą naszego dworca ale przecież mamy od tego radnych burmistrza itp itd i to oni powinni sie zwrocić do kompetentnych osób o udzielenie funduszy niech troche ponegocjują  całymi dniami jedząc ciasteczka i popijąc kawke pochwał raczej nie dostaną przecież wystarczy popatrzeć na nasz dworzec to wnioski wysuwają sie same  :'( 

Offline Kamil Pach

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Marzec, 2009, 16:11:11 »
Już widzę jak to urzędnikom z Częstochowy zależy by w Pajęcznie wyremontować dworzec. Wystarczy im pokazać jak ochydny jest to na pewno znajdą na to pieniądze... Jak dla mnie lepiej niech zainwestują w dobre autobusy bo ustanawiać rekord trasy 6.5 h na odcinku Łódź - Pajęczno w zimę do przyjemnych nie należy. A co do toalety to przecież jest bliżej parku - choć nigdy tam nie byłem to domniemywam że jest lepsze niż na dworcu  :P