Autor Wątek: Niebezpieczne drogi.  (Przeczytany 1127 razy)

Offline Mariuszczs

• Nowy użytkownik
  • *
Niebezpieczne drogi.
« dnia: 21 ſierpień, 2009, 14:46:19 »
Kto ma jakie zastrzeżenia do dróg w gminie - pisać.

Mnie rażą niektóre miejsca zapiaszczone w ten sposób że nie można wychamować. Głównie droga koło kościoła. Jak się zjeżdza z górki to już jest tragedia. Zimą ten sam odcinek jest tak oblodzony że szkoda gadać.

Drugie miejsce to skrzyżowanie w Ostrołęce koło stacji. Ile tam już było wypadków ? Nic kompletnie nie widać tak jest to skrzyżowanie zorganizowane, a do tego jeszcze krzakami pozarastane. Kto zginie tam następny ?

Nikt o takie rzeczy nie dba, nie ma widać osoby ze świadomością co powinno być zrobione, a jak to powinno być zrobione to nie ma nadzieji że ktoś będzie wiedział.

Offline miHu

• Użytkownik
  • **
Odp: Niebezpieczne drogi.
« Odpowiedź #1 dnia: 24 ſierpień, 2009, 00:43:27 »
Droga do Kleszczowa - choć chyba powiatowa. Pobocza i rowy pozarastane krzakami. Pieszy czy rowerzysta nie ma nawet gdzie się schować a kotki i ptaszki sprawdzają refleks kierowców.

Offline Mariuszczs

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 25 ſierpień, 2009, 10:42:12 »
no tak krzaki - to jest nagminne ( czyt. niespotykane w innych gminach ) - ostanio jechałem około pół kilimetra za zającem który kicał przed autem od krzaków do krzaków i biedny nie wiedział jak w nie skoczyć ( to było w nocy ), dopiero trafił na drogę gruntowa i uciekł a ja mogłem przyśpieszyć

Offline Kicaj

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Marzec, 2011, 11:28:21 »
Beznadziejna jest trasa od Bogumiłowic w stronę Łasku, źle również jeździ się w miejscowości Chorzenice. Co do drogi na Kleszczów to bardzo źle jeździło się zimą raz zakopałem się w śniegu i miałem problem z wyjechaniem było to w okolicy Antoniówki (czy jakoś tak) ale jeszcze na terenie gminy Sulmierzyce