Autor Wątek: bezpieczeństwo w miejscu zamieszkania - WYGRAJ 2000 PLN  (Przeczytany 593 razy)

Offline paulina81

• Nowy użytkownik
  • *
bezpieczeństwo w miejscu zamieszkania - WYGRAJ 2000 PLN
« dnia: 29 Marzec, 2011, 12:19:24 »
Badanie dotyczy bezpieczeństwa w miejscu zamieszkania i opinii o
służbach/instytucjach powołanych do jego zapewnienia, a realizowane
jest na potrzeby naukowe Szkoły Głównej Służby Pożarniczej (spora
szansa, że przełoży się na konkretne rozwiązania).

Badaniu towarzyszy prosty konkurs, w którym można wygrać 2000 zł
oraz nagrody pocieszenia.
Link do ankiety (aktywny do 31.03): http://www.sgsp.e-ankiety.eu?if2

Jeśli nie przekonują Cię nagrody, to zrób to dla dobra nauki i swojej
"małej ojczyzny" :)

Pozdrawiam serdecznie

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
Odp: bezpieczeństwo w miejscu zamieszkania - WYGRAJ 2000 PLN
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Kwiecień, 2011, 12:08:32 »
mnie strasznie irytuje w powiecie policja. kręcą się, węszą, gapią się ludziom na twarze, kto z kim kiedy i gdzie, tracą służbowe paliwo za które płacą wszyscy obywatele a jak już jest jakaś zadyma to podjadą i 50 metrów dalej kręcą kamerą zamiast interweniować bo - jak wiadomo - zęby nie grzyby, dwa razy nie rosną.

wprowadzają tylko stres i niezdrową atmosferę wśród młodzieży. sam osobiście byłem kilka razy spisany, m.in: za siedzenie w parku. ponadto są: niemili, aroganccy, prezentują zero kultury osobistej, ich główny argument to biała pała i odznaka, myślą, że jak mają mundur to nikt i nic im nie podskoczy... po prostu, moje osobiste odczucie jest takie, że nie mają poszanowania do innych ludzi.

tyle z mojej strony na ten temat, dziękuję za uwagę.

PS: nie tyczy się to wszystkich policjanów, znam kilku - dobre chłopaki, ale pajęczańska prewencja powinna nauczyć się sztuki Savoir vivre

Offline MNICH69

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Kwiecień, 2011, 16:33:39 »
jw. popieram w 100% krążą, krążą i nic nie mogą wykrążyć, zamiast pokręcić się w jakiś podejrzanych miejscach to po co? lepiej przetrzepać chłopaków jak w kosza grają albo spisać jak na łąwce siedzą, albo jeszcze co widziałem 80letniego pana (vel. malinka:D)  ''wciągnąć''(jak przestępce) do ''suki'' bo pił piwko w parku. A to co się dzieje gdy złapią kogoś po 22 to masakra. Osobiście słyszałem jak kazali koledze ''wypierdalać do domu'' a nie ciątać po mieście. Kieruje to do tej niekulturalnej mniejszości z komisariatu bo w większości nasi ''gliniarze":D wydaje mi się swoją pracę wykonują jak należy co najważniejsze z kulturą.

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Kwiecień, 2011, 09:25:25 »
Dobrze Mnichu, że chociaż Ty piszesz wprost co o tym wszystkim myślisz...

Niestety, tego chyba nie da się zmienić bo Pajęczno to miasto policyjne. Mamy tutaj powiatową komendę w której pracuje... Właśnie, kto wie ilu policjantów pracuje u nas na komendzie? Pajęczno ma około 7000 mieszkańców, jeśli policjantów/policjantek jest 70 to - jak łatwo wyliczyć - na stu mieszkańców przypada jeden policjant. Pewnie dlatego tylko tutaj jest spisywany regularnie, co tydzień.

JP103%!

Offline MNICH69

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Kwiecień, 2011, 10:15:33 »
Ja nie jestem z tych co to jp100% , do policji czuję szacunek ale naprawdę czasami można się zawieść, szczególnie chodzi o młodych policjantów zaraz po szkole. A na komendzie pracuje 70 osób.
« Ostatnia zmiana: 24 Kwiecień, 2011, 10:34:32 wysłana przez MNICH69 »

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Kwiecień, 2011, 10:46:38 »
Ja nie jestem z tych co to jp100% , do policji czuję szacunek ale naprawdę czasami można się zawieść, szczególnie chodzi o młodych policjantów zaraz po szkole. A na komendzie pracuje 70 osób.

ja na 100% może też nie bo wiadomo - ideały nie istnieją ale biorąc pod uwagę przesłuchania metodą pałka -> piszczel dążę do setki! pozdro