Postanowiłem założyć ten temat gdyż jestem w głębokim szoku po wizycie w kościele parafii pod wezwaniem Bł. Michała Kozala na mszy o godzinie 12:00 o tej godzinie były 2 minuty ciszy pamięci za osoby które zginęły tragicznie w samolocie nad Smoleńskiem!!! Księża nie uszanowali tej ciszy rozpoczęli mszę!! Ksiądz modlił się za DARCZYNCÓW NA BUDOWĘ KOŚCIOŁA!! A NIE POWIEDZIAŁ NIC O OFIARACH TEJ STRASZNEJ TRAGEDII!!! Może uznacie , że przesadzam ale jestem w głębokim szoku po tym co się stało wczoraj w Smoleńsku, gdzie zginął nasz Prezydent. Zginęło tam wielu wybitnych Polaków. Cały kraj zadumał się nad ofiarami tego lotu ale naszemu proboszczowi i wikaremu nie przyszło do głowy , ze większość osób przyszła pomodlić się za ich dusze!! Jestem ogromnie poruszony. Zresztą w czasie mszy kiedy nasz "wspaniały" proboszcz zaczął rozmawiać z dziećmi jedna z dziewczynek odpowiedziała na jego pytanie " że dzisiaj mamy żałobę narodową" usłyszałem z ust proboszcza tak ale nie o to mi chodziło!!! Małe dzieci wiedzą co się stało!! a nasz ksiądz nawet jednym zdaniem nie wspomniał o tej tragedii!!! Obiecałem sobie , że już więcej nie pójdę na msze do naszego kościoła dopóki nie zmieni się proboszcz!! Poruszyło mnie to tym bardziej dlatego , że 5 lat temu w dniu w którym zmarł Jan Paweł II też uczestniczyłem w mszy w tym samym kościele i ten sam proboszcz nie wypowiedział nawet jednego słowa o Janie Pawele II. Dla mnie jest brak szacunku nie tylko dla osób które zginęły ale również policzek dla nas jego parafian!!