Autor Wątek: Pajęczańskie LO  (Przeczytany 15236 razy)

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
Odp: Pajęczańskie LO
« Odpowiedź #45 dnia: 08 ſtyczeń, 2007, 21:06:19 »
Wszyscy tak bardzo chcecie żeby poziom LO był taki wysoki... a pomyślcie czy wy wszyscy sami jesteście tacy dobrzy?? czy byście podołali w tym LO na wysokim poziomie. A nawet jeśli tak to co z tymi wszystkimi mniej uzdolnionymi uczniami którzy też chcieli by zdawać maturę??

Na własnym przykładzie wiem, że gdy jest się w dobrej klasie ma się motywację do działania i do nauki bo nikt nie chce być ostatnim w klasie. W gimnazjum miałem najlepszą klasę w szkole i szło mi dobrze, w liceum już tak nie jest... Poszedłem do tej szkoły myśląc sobie, że jak ktoś chce się uczyć to się nauczy wszędzie... Może z niektórymi tak jest ale w moim przypadku motywacja dużo daje...

Moja wychowawczyni podała kiedyś fajny przykład: kiedyś w szkole były trzy (lub dwie) klasy licealne na (powiedzmy sześć klas zawodowych. Dzisiaj są trzy (lub dwie) klasy zawodowe na sześć licealnych. Czyżby wszyscy aż tak zmądrzeli?

A wracając do cytatu - jeśli ktoś chce pisać maturę może iść do technikum. Tam poziom jest "umiarkowany".

Offline Lesiu 666

• Aktywny użytkownik
  • death fetish
« Odpowiedź #46 dnia: 10 ſtyczeń, 2007, 14:31:27 »
Wszyscy tak bardzo chcecie żeby poziom LO był taki wysoki... a pomyślcie czy wy wszyscy sami jesteście tacy dobrzy?? czy byście podołali w tym LO na wysokim poziomie. A nawet jeśli tak to co z tymi wszystkimi mniej uzdolnionymi uczniami którzy też chcieli by zdawać maturę??

NIe rozumiem, dlaczego ktoś mniej uzdolniony miałby mieć taki sam papierek jak ja. Można by na przykład wprowadzić maturę, mature dla mniej zdolnych i maturę dla idiotów. Wtedy każdy by świadecto dojrzałości posiadał i nie byłoby pokrzywdzonych.

No i z tą rekrutacją do pajęczańskiego lo rzeczywiście jest troszkę przesady. Gdzie tu miejsce na prawa selekcji naturalnej i przetrwanie silniejszego (tutaj akurat mądrzejszego)???
i would like to see most of the human beings killed off because they are unworthy of the gift of life
the art takes many forms, murder is but one of them

Offline cassanova

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 11 ſtyczeń, 2007, 16:54:16 »
Żeby podnieść poziom naszego LO można by np. usunąć ,,starą gwardię"- słynne osoby dające nielegalnie korki... No cóż jeżeli w naszym LO uczy osoba która w przeszłości była sekretarzem KC PZPR to można skłania to do myślenia. Na szczeście nasz nowy dyrektor jest naprawde bardzo dobrą osobą na tym stanowisku i w niedługim czasie ta ,,stara gwardia" powinna już sie cala wykruszyć...
,,Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz na co się trafi"...

Forest Gump

Offline KosmosJedi

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 11 ſtyczeń, 2007, 16:58:56 »
PIerdolicie glupty niektorym z was teraz juz jest ciezko zaliczyc semestr a chcecie zeby poziom podniesiono <hahaha> pojabalo was ludzie

Offline Nagellan

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #49 dnia: 11 ſtyczeń, 2007, 18:40:01 »

Właśnie zgadzam się. Ciekawe że wszyscy jesteście tacy mądrzy że wam poziom za niski :-\ to dlaczego nie poszliście do lepszych szkół gdzie jest wyższy poziom ??

Offline Martusia_Pno:]

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 11 ſtyczeń, 2007, 23:23:38 »
Na własnym przykładzie wiem, że gdy jest się w dobrej klasie ma się motywację do działania i do nauki, bo nikt nie chce być ostatnim w klasie. W gimnazjum miałem najlepszą klasę w szkole i szło mi dobrze, w liceum już tak nie jest... Poszedłem do tej szkoły myśląc sobie, że jak ktoś chce się uczyć to się nauczy wszędzie... Może z niektórymi tak jest ale w moim przypadku motywacja dużo daje...

Zgadzam się z panem "Chi":P Ta klasa miała wysooooki poziom, ale miało to też minusy: była totalnie niezgrana i wiecznie odbywał się w niej tzw. "wyścig szczurów". Niby taka dobra, a większość osób siedzi w LO w Pnie...troszkę dziwne   Ale ale po kolei (Musze troszkę popisać, bo dopiero zaczynam ;D )Co do wypowiedz Chi nadal-napisałeś na początku, że kiedyś było zimno w klasach, a teraz jest nice. Ja myślę, ze może jest cieplej niż było, ale bez przesady. W klasach takich jak np 12 grzejniczki zawsze są zimne (mowie jak mam tam lekcje) i u góry jedna z nauczycielek narzeka, że jest strasznie zimno i nikt mimo jej narzekania nic nie chce z tym zrobić. Co do wymagań, myślę, że przydałby się jakiś próg punktowy. Rzeczywiście słyszałam o sytuacji, gdy nie było miejsc w zawodówce i ludzie byli zapisywani do LO. Mam w klasie wydaje mi się 2 czy 3 osoby, które mogłyby zostać przyjęte na takich zasadach (tak mi się wydaje, więc bez urazy)... Co do nauczycieli od wf-fakt, niektórzy nie prowadzą lekcji, ale wydaje mi się, że to wynika również z tego, iż nie mają do tego odpowiednich warunków. Za czasów pana Szydłowskiego powstał grafik, kto kiedy i gdzie ma lekcje, ale to nie zmieniło zbyt wiele. Nadal brakuje miejsca na sali i odpowiedniego sprzętu. Co do pani od informatyki-wiecznie ma swoje zdanie i nie przyjmuje do wiadomości, że może nie mieć racji. Chcę się uczyć informatyki, bo pewnie mi się to przyda później w pracy, ale jeśli na pytanie pani odpowiada krzykiem to raczej tracę entuzjazm...Co do zgód pana dyrektora na imprezy (w sensie "jeśli masz pomysł to przyjdź").Można rozmawiać, nie powiem, że nie. Niestety jest to trudne, bo trudno jest zastać pana dyrektora w gabinecie. A jeśli chodzi np. o zorganizowanie dyskoteki, to jest to niemożliwe... Ogólnie myślę, że dzieje się coś pozytywnego w szkole, zaczyna się robić względny porządek i bardzo cieszę się z tego, iż to pan Szydłowski właśnie objął tą posadę.  ;)
Właśnie zgadzam się. Ciekawe że wszyscy jesteście tacy mądrzy że wam poziom za niski :-\ to dlaczego nie poszliście do lepszych szkół gdzie jest wyższy poziom ??

wydaje mi się, że odpowiedz jest prosta...część ze względu na chgłopaka/dziewczyne, przyjaciół, część, bo miała blisko i część, bo rodziców nie stać na nauke dziecka w innym mieście...
« Ostatnia zmiana: 11 ſtyczeń, 2007, 23:36:05 wysłana przez Chi »

Offline Ad@m

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 12 ſtyczeń, 2007, 16:40:40 »
A ja słyszałem że luzy na całego u Was :)

Hayat

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 12 ſtyczeń, 2007, 16:43:33 »
A ja słyszałem że luzy na całego u Was :)

Bardzo dobzre słyszałeś :) Bo sądzę, że gdyby część uczniów była teraz pzreniesiona do innego troszkę lepszego LO To złapałaby się za głowę. Mi tam te luzy odpowiadają (chociaż nie mówię o całości pzredmiotów i w ogóle) ,bo wiem, że jeśli będę chciała to się nauczę, chociaż mało przez  te luzy motywacji pzrekazywanej przez nauczycieli uczniom.
« Ostatnia zmiana: 12 ſtyczeń, 2007, 16:45:25 wysłana przez Hayat »

Offline Ad@m

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 12 ſtyczeń, 2007, 16:45:35 »
hehe
a na jakich profilach jestescie??

Hayat

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 12 ſtyczeń, 2007, 16:47:55 »
hehe
a na jakich profilach jestescie??

językowy - kocham angielski :)

Offline Luter

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #55 dnia: 12 ſtyczeń, 2007, 17:08:34 »
A ja tam human i jestem zadowolony z wyboru ;D ;D

Offline Wickerman

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #56 dnia: 12 ſtyczeń, 2007, 20:15:31 »
Hmm. No więc mogę się podzielić z wami zasłyszanymi opniami na temat waszej szkoły...
Sam nie jestem z Pajęczna. Swojego czasu miałem dylemat czy iść do pajęczańskeigo LO czy wybrać Radomsko. No i skończyłem ostatecznie w Radomsku (czego nie żałuję). Główny powód...??? Właśnie opinia jaka powszechnie panowała o LO w Pajęcznie.. Każdy znajomy, który tutaj się edukował nie wpominał "miło" tych lat. Trzyletnie wakacje...- Najczęstsze określenie tej szkoły.
Oraz masa historii o pajęczańskich pedagogach. Ile w tym wszystkim było prawdy...? Nie wiem... Jednak te histotrie z niczego na pewno nie powstawały...
Strach kreuje bogów.

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #57 dnia: 04 Kwiecień, 2007, 20:30:49 »
Nie chce iść do naszego Lo ,ale nie wyrobiłbym z wstawaniem do np wielunia ,więc jestem skazany:P Już mam składać papiery ,a ja jeszcze nie wiem na co pójde:/ ???

A ostatnio rozwaliło mnie ,że jak poszedłem sobie porzucać w kosza na liceum , to wyskoczył świstak(woźny) z tekstem "proszę opuścić plac ,bo nie masz opiekuna" próbowałem się bronić, ale ten mi pokazał jakąś śmieszną tablicę z jakimiś punktami gdzie pisało, że nie wolno przebywadź osobą nieupoważnionym na terenie Lo w godz popoludniowych:/ co to ma być? jedyne miejsce gdzie można pograć w kosza w Pajęcznie a jest zakazane ... brawo dla drektora czy tego co to wproadził:/

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #58 dnia: 04 Kwiecień, 2007, 23:19:53 »
brawo dla drektora czy tego co to wproadził:/

Z tego co mi wiadomo to dyrektor nie ma tu nic do powiedzenia, cała zasługa jest po stronie wielkiego Romana

Offline Wickerman

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Kwiecień, 2007, 00:47:54 »
Roman Imperator zaprowadzi ład i porządek.... Teofaszyzm w połączeniu z neokomuną w szkołach zapanuje...

A nie odchodząc od tematu to jaki profil się tam u was największym zainteresowaniem cieszy....?
Strach kreuje bogów.