Autor Wątek: Pajęczańskie LO  (Przeczytany 14363 razy)

Offline phobia

• Użytkownik
  • **
Odp: Pajęczańskie LO
« Odpowiedź #60 dnia: 08 Kwiecień, 2007, 14:21:03 »
hmm wszystkie się cieszą podobnym zainteresowaniem aczkolwiek po 2-3 miesiącach uczęszczania wszyscy nieco słabsi przepisują się  do mat-geo i językowych i właśnie z tego powodu w tych klasach jest najwięcej uczniów, przynajmniej w naszym roczniku ;)
lepiej się nie odzywać i udawać głupiego niż się odezwać i rozwiać wszystkie wątpliwości...

Offline Anula

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 08 Kwiecień, 2007, 18:10:46 »
wszyscy nieco słabsi przepisują się  do mat-geo i językowych
Powiedziałabym, że bardziej do humanistycznych się przenoszą..(szczególnie do klasy F)
U nas, w II mat-fiz, chyba 2 czy 3 osoby nie wytrzymały.. ale reszta (całe 28 osób) trzyma się dzielnie :D i myślę, że z własnej woli raczej nikt już nas nie opuści..
Ja jestem zadowolona z wyboru tej klasy, nie zamieniłabym jej już na żadną inną..
A to, że jest u nas paru(nastu) świrów to jedynie dodatkowy plus :D 

Wyczuć taką chwilę, w której kocha się życie..

Offline Wickerman

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #62 dnia: 08 Kwiecień, 2007, 20:22:58 »
A który profil uznawany jest za siedlisko kujonów....??;]
O ile coś takiego istnieje w pajęczańskim LO.....:D
Strach kreuje bogów.

Offline Anula

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 08 Kwiecień, 2007, 21:05:51 »
Kujonów.. o ile rozumiemy to samo pod tym pojęciem (tzn. klasa mająca najwyższą średnią) to swego czasu tak można było chyba nazwać klasy bio-chem... Ale teraz? Bez prof. H. który, bądź co bądź, potrafił "zmobilizować" do nauki, chyba coraz bardziej zaniża się w nich poziom i wydaje mi się, że obecnie nie ma już tak widocznego lidera..

Offline Wickerman

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #64 dnia: 08 Kwiecień, 2007, 21:19:46 »
Oczywiście pod pojęciem "kujon" miałem na myśli pozytwne znacznie tego słowa...
I się dobrze zrozumieliśmy jak widzę....;]
Chociaż z tego co wiem to pan H. dość specyficznie podchodził np do takich spraw: jakim to samochodem rodzice jeżdżą.....?;] takie mnie słuchy kiedyś doszły. Czy to prawda....? Nie wiem.
A słynne pytanie: "Ile pierwistków mamy w Pajęcznie" to chyba każdy już zna.....;]
Nie zapominajmy, że tam u Was jeszcze pani N. będzie w biol-chemie nad przyzwoitym poziomem czuwać....

I jeszcze jedno pytnie. Jak na pajęczańskim biol-chemie wygląda sprawa z fizyką....? Macie chociaż jakieś elementy rozszerzone....? Czy tylko biologia i chemia....?
Strach kreuje bogów.

Offline Anula

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 08 Kwiecień, 2007, 21:52:29 »
Ooo tak ! Pytania "Ile pierwiastków mamy w Pajęcznie?" i "Jaki wzór ma woda w Pajęcznie?" są zdecydowanie jego wizytówką :D

A kwestia fizyki.. w zasadzie niewiele mi wiadomo na ten temat, ale chodzą słuchy o podziałach klas nie tylko ze względu na zdawany na maturze język, ale też właśnie inne przedmioty (bo jak powszechnie wiadomo nie wszyscy piszą się na biologię, chemię czy fizykę w tej klasie..), więc jeśli znajdą się ludzie chętni na poszerzanie swoich zasobów wiadomości w temacie "fizyka" to pewnie ktoś im zapewni tą przyjemność.. :D Ale jak na razie to tylko plany, toteż obecnie chyba jedynie mat-fiz ma rozszerzoną tą naukę..

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #66 dnia: 09 Kwiecień, 2007, 00:34:59 »
Tak, mat-fiz ma teoretycznie rozszerzoną fizykę, chyba tylko dlatego, że robi o jeden czy dwa działy więcej niż pozostałe klasy ale wydaje mi się, że gdyby np: dać do napisania test z fizyki klasie mat-fiz i bio-chem to ta druga napisałaby go znacznie lepiej. Ja chodzę właśnie do profilu mat-fiz i jeśli chodzi o fizykę to powiem szczerze, że na podstawie sprawdzianów można śmiało stwierdzić, że ten przedmiot u nas leży.. Nauczyciel (mimo że ma opinię "żylety") robi nam stosunkowo łatwie sprawdziany z których przeważnie więcej niż połowa osób dostaje banie (i w tym miejscu składam samokrytykę, żeby ktoś sobie nie pomyślał, że jestem alfą i omegą bo ja sam też zbyt dobrze ich nie piszę). Po prostu według mnie klasa z rozszerzoną fizyką powinna wyglądać troszkę inaczej..

Offline Lesiu 666

• Aktywny użytkownik
  • death fetish
« Odpowiedź #67 dnia: 09 Kwiecień, 2007, 10:55:45 »
Taaaaa. Hałas rządzi... Pamiętam jak kiedyś przez pół lekcji mieszał mnie z błotem... za to, że należałem do pocztu sztandarowego. Nie wiem dalczego, ale moja osoba mu tam nie pasowała. Pewnie lepiej widziałby na tym miejscu kogoś ze swoich pupilków...
i would like to see most of the human beings killed off because they are unworthy of the gift of life
the art takes many forms, murder is but one of them

Offline Wickerman

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #68 dnia: 09 Kwiecień, 2007, 12:01:16 »
Sam bym się przeraził widząc Cię w poczcie Lechu...;]

A co do fizyki.... To pytam o nią, bo jak wiadomo wybierając się na mede.... To trzeba się rzucić na bio, chem i fiz rozszerzone maturki.....;] Stąd to pytanie.
Sam siedzę na biol-chemie w r-sku.. No i tutaj nie powiem bo trzeba troche poorać z fizyką... Jedziemy raczej kursem rozszerzonym... Chociaż oczywiście liczba godzin ogranicza....
« Ostatnia zmiana: 10 Kwiecień, 2007, 12:06:34 wysłana przez Wickerman »
Strach kreuje bogów.

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
  • Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #69 dnia: 07 ſtyczeń, 2008, 20:12:32 »
Teraz pierwsza klasa bio-chema ma fiz podstawą z tego co wiem. Fiza jest porażka kiedyś miałem się za pojętnego ucznia, a teraz ... ledwo 2 na półrocze.

Coś temat lo przycichł...

Offline Anula

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 08 ſtyczeń, 2008, 15:14:07 »
Ano ucichł.. bo w tej szkole mało co się dzieje, o czym można by napisać, proste.
Ale tak przy okazji, nie ma to jak klasa maturalna, luzy jakich mało, na lekcjach (poza przedmiotami maturalnymi rzecz jasna, bo to już zupełnie inna kwestia) leżymy wszyscy do góry dupami i tak aż do kwietnia, żyć nie umierać :P

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #71 dnia: 10 ſtyczeń, 2008, 17:39:35 »
fajnie macie, a u nas w mat-fiz-gec wszyscy uczą się histy ,bo pół klasy ma zagrożenia(miała):D

Offline Luter

« Odpowiedź #72 dnia: 10 ſtyczeń, 2008, 20:24:08 »
Ty Marek chodzisz do mat-fiz-gec ? Geografia ? co ona robi w tym profilu ? troche dyrektorow ponioslo z takim profilem :P

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #73 dnia: 11 ſtyczeń, 2008, 22:52:56 »
w mat fiz było około 12 osób w mat gec około 15 więc połączyli je. Wygląda to tak ,że jak ja jestem w mat-fizie to mam rozszerzoną fizie odzielnie niż grupa geograficzna  i oddzielnie gecie, reszte lekcji mamy razem.

Offline Luter

« Odpowiedź #74 dnia: 12 ſtyczeń, 2008, 09:21:40 »
Troche to pokrecone :P ale jak nie bylo osob to trzeba bylo polaczyc :P