Autor Wątek: Pajęczańskie LO  (Przeczytany 14344 razy)

Offline Fab

• Aktywny użytkownik
    • WIKTOR WOLNY - PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE
Odp: Pajęczańskie LO
« Odpowiedź #75 dnia: 23 ſtyczeń, 2008, 19:11:39 »
Ja też niestety należę do tego profilu... To jest straszne. Dostaliśmy złych nauczycieli jak na profil matematyczny. prof. Pach, Szczerkowska, Baryczka (nie jest zła, ale po co mi chemia?!). Wymagają zbyt dużo i uważają, że będę się uczył więcej niż fizyki i matematyki (ew. języka). Przydałoby się trochę luzu i tego, by nauczyciele nie uważali własnego przedmiotu jako najważniejszego na świecie
nie po to to robię by mnie wielbiły tłumy, znam setki innych powodów do dumy

PORTFOLIO FOTOGRAFICZNE!
www.wolny.art.pl
zapraszam

Offline WieszOCoChodzi

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #76 dnia: 23 ſtyczeń, 2008, 21:13:04 »
Tak jest zawsze ze kazdy nauczyciel uwaza swoj przedmiot za najwazniejszy i tego nie zmienisz  ;D Normalni nauczyciele dadza Ci spokoj w 3 klasie jak juz bedziesz sie musial uczyc do matury tych przedmiotow ktore zdajesz.Tak jest zawsze np u Pacha...
Halpin to nie rurki z kremem

Offline Luter

« Odpowiedź #77 dnia: 23 ſtyczeń, 2008, 21:26:21 »
No wlasnie czyli dla mnie jeszcze pol roku i mata z fiza, chemia, biola adioooosssss :D

Offline WieszOCoChodzi

« Odpowiedź #78 dnia: 23 ſtyczeń, 2008, 21:36:09 »
Powiem Wam moje drogie ludki co sie mowi do nauczyciela ktory chce Ci wpisac jedynke na koniec:
"Nieeeech mnie pani przepusciiiii"...opowiadasz o tym ze bedziesz kims komu wiedza z tego przedmiotu nie bedzie potrzebna robisz oczy jak kot ze Shreka i tyle  ;D liceum w pajecznie to jest swietne pole do popisu jak zarobic a sie nie narobic.
Halpin to nie rurki z kremem

Offline Luter

« Odpowiedź #79 dnia: 23 ſtyczeń, 2008, 21:54:14 »
I jak sie nauczyc pewnych pierwszych krokow aktorskich :P

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #80 dnia: 21 Marzec, 2009, 20:53:59 »
Dla mnie ta szkoła jest chora i powinna umrzeć śmiercią naturalną.

Offline kaczka

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 22 Marzec, 2009, 02:28:57 »
mój kumpel[niestety nie powiem który :P] zapytany przez nauczycielkę na języku obcym "co sądzi o szkole i co chciałby w niej zmienic" odpowiedział - " Tu sie juz nic nie da zrobic, powinni cały ten burdel spalić ,zaorać i pokryć roślinnością" Nauczycielce sie głupio zrobiło a my umarliśmy  ;D ;D

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #82 dnia: 20 Czerwiec, 2009, 10:21:22 »
Mają na sali (bo halą to ja bym tego nie nazwał), rozwalać scenę. Ale co tam wstawią pojęcia nie mam, pewnie jakieś bramki (też im się w porę zebrało na modernizację szkoły pod względem sportowym...)

W ogóle wzięto się za tą szkołę (nowe grzejniki, okna, ocieplanie). Brzmi pozytywnie, ale co do tej szkoły to ja mam zdanie "Nic nie remontować, wysadzić ją w powietrze, zaorać i zbudować nową (porządną)"

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #83 dnia: 31 Marzec, 2011, 11:30:35 »
kamery przed szkołą już są, dobrze, że chociaż zasilane energią słoneczną. bardzo dobre posunięcie!

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #84 dnia: 12 Kwiecień, 2011, 09:19:40 »
PIerdolicie glupty niektorym z was teraz juz jest ciezko zaliczyc semestr a chcecie zeby poziom podniesiono <hahaha> pojabalo was ludzie

masz u mnie browar Tomaszu :)

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #85 dnia: 25 Kwiecień, 2011, 18:27:32 »
A o co chodzi z tymi klasami "pożarnicza" "dziennikarska"? Jak skończysz lo po tej klasie jesteś strażakiem/dziennikarzem?

Offline MNICH69

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 25 Kwiecień, 2011, 19:19:12 »
Takk Marku:D....po prostu mają tam przedmioty rozszerzone  które np. dobrze napisać na maturze by dostać się np. do straży, i jakieś zajęcia dodatkowe, wycieczki,spotkania itp.

on

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 26 Kwiecień, 2011, 05:59:34 »
To calkiem niezly pomysl. Na pewno niktorym pomoze w dalszym wyborze swego rozwoju!

Offline Marek_91

• Moderator Globalny
« Odpowiedź #88 dnia: 03 Maj, 2011, 09:22:02 »
Pomysł dobry, zakładając ,że znajdzie się 25 osób, które chcą zostać strażakami.

Z mojego rocznika chyba 2 osoby były takim czymś zainteresowane...

BTW Strona 13 w "Echo powiatu Pajęczańskiego nr 5 maj 2011"

"Wg danych starostwa w ZS w Pnie i dzynie maleje liczba uczniów. W porównaniu z 2006 w pnie ubyło ich  222 (czyli 23,1% z całości w roku 2006) I koszt kszcztałcenia 1 ucznia wzrósł z 3,500zł do 5,200 zł. Rząd zwrócił dołożone pieniądze do kształcenia, ale gwarancji, że tak bęzie cały czas nie ma (tym bardziej ,że nasz biedny Polski rząd szuka oszczędności gdzie się da). Władzę analizują czy spadek jest spowodowany spadkiem atrakcyjności szkoły, czy może niżem demograficznym." (+/- coś takiego w gazecie jest).

Moim zdaniem zarówno niż demograficzny jak i to ,że w Kleszczowie, Wieluniu i Częstochowie są jedne z najelpszych liceów powoduje spadek uczniów w naszym lo. Gadałem z  2 osobami z Pna,które mają wysokie średnie, gdzie idą do szkoły, odpowiedź padła Wieluń i Częstochowa.

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
« Odpowiedź #89 dnia: 03 Maj, 2011, 11:16:04 »
szkoły się rozlicza z tego jak uczniowie matury piszą a nie, poczekamy aż matury napiszą i sprawdzą i zobaczymy jak która wypadnie 8)