Autor Wątek: Połączenia PKS  (Przeczytany 554 razy)

Offline chi

• Administrator
  • Ekspert
  • E=MC2
Połączenia PKS
« dnia: 26 Kwiecień, 2011, 08:19:21 »
studiuję we Wrocławiu i powiem wam, że trzy lata jeżdżenia do Wrocławia z Pajęczna potrafi człowiekowi nieźle zszarpać nerwy... oczywiście autobusem. nie wiem, czy w szefostwie PKS jest ktoś myślący racjonalnie, jeśli jest widocznie krępuje się i siedzi cicho.

po każdym większym święcie typu boże narodzenie / wielkanoc do Pajęczna zjeżdżają setki ludzi na codzień mieszkających/uczących się/pracujących m.in: we Wrocławiu. i po świętach - jak wiadomo, są masowe powroty. a że nie wszyscy posiadają auto część jest skazana na PKS. i taka sytuacja, że autobus jadący na Wrocław z Radomska przyjeżdża już pełny na dworzec do Pajęczna na którym czeka conajmniej 50 osób miała miejsce nie raz! to jest śmiech na sali, dlaczego nie 'dorzuca się' drugiego autobusu? kto jest odpowiedzialny za ten cały burdel?

tak swoją drogą - autobus piątkowo/niedzieleny którym wracało wiele osób już zlikwidowano :-X

napiszcie jak wygląda sytuacja z dojazdem do innych miast... może ktoś się w końcu wzruszy

obama

• Gość
Odp: Połączenia PKS
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Czerwiec, 2011, 02:19:33 »
polaczenia pks to dno, pkp jest dwa metry pod ziemia wiec przesiadlem sie do busow, taniej, szybciej, bez opoznien ale niestety rzadko. A jak tak dalej pojdzie z PKS to nie bedzie mozna nawet bezposrednio do Rzasnii dojechac

~kuba

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 23 ſierpień, 2011, 14:54:49 »
Witam!

Przepraszam najmocniej, jeśli zadaje pytanie w niewłaściwym miejscu, ale przeszukałem Forum i nie znalazałem bardziej adekwatnego miejsca.

Chciałem zapytać o o praktyczną kwestię. Będę przebywał pod koniec tygodnia w Działoszynie.  Stamtąd mniej więcej w okolicach godziny 16 będę musiał dość szybko przetransportować się do Radomska. Niestety, z rozkładów zamieszczonych w internecie wynika, że o tej porze ciężko złapać PKS do Radomska (w którym potrzebuje być na 18.30 by złapać pociąg do Warszawy). Stąd moje pytanie - czy oprócz PKS funkcjonuje u Państwa transport prywatny, czy takie "busy" często odjeżdzają z Działoszyna czy z Pajęczna do Radomska. Będę bardzo wdzięczny za informację.

Pozdrawiam
Kuba

Gosc

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 ſierpień, 2011, 18:26:02 »
W Dzialoszynie nie ma takiej formy komunikacji. Bardzo watpie abys dostal sie w tym czasie do Radomska.

~kuba

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 24 ſierpień, 2011, 07:41:04 »
wybaczcie, że wierce dziurę w brzuchu ;) z pajęczna podobnie do radomska wyłączne pks ?

Offline abc1987

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 24 ſierpień, 2011, 08:23:10 »
Cześć kolego.nie słuchaj tych dekli,masz połączenie PKS z Pajęczna z Dworca PKS do Radomska na Dworzec PKS o godz 15:55 z tym że on kursuje od poniedziałku do piątku.A jeżeli byś chciał sie w niedziele dostać na ten pociąg to przecież równie dobrze możesz dojechać np. busikiem ( prywatna firma GEPARD ) do Częstochowy ( on zatrzymuje sie tuż przy dworcu PKP ) i stamtąd mógłbys jechać tym pociągiem do Warszawy ! Więc ogólnie jeżeli niedziela to polecam na Częstochowe i stamtąd pociągiem a jeżeli w poniedziałek to na spokojnie tym autobusem o 15:55 :) Jak jakieś pytania to pisz :)

~kuba

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 24 ſierpień, 2011, 08:32:41 »
super! dzięki za odpowiedź :) konkretnie, chodzi o piątek. ten autobus pks o 15:55 byłby idealny, ale różnie może wyjść i mogę na niego nie zdążyć. w jakim mniej więcej czasie bus z Pajęczna dojeżdża do Częstochowy ?

Offline abc1987

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 24 ſierpień, 2011, 08:43:07 »
A więc tak teraz czytaj uważnie i zapisuj sobie najlepiej - W piątek o godzinie 15:59 masz tego busika ( GEPARD ) z przystanku w Działoszynie ( przystanek naprzeciwko banku,ośrodka zdrowia ) do Częstochowy ( tylko pamiętaj conamniej bądź z 10 minut przed jego przyjazdem już na przystanku ) i ten busik zatrzyma Ci sie zaraz przy dworcu PKP,jak z niego wysiądziesz to będziesz widzieć budynek dworca :) Teraz tak przy dworcu w Częstochowie będziesz o godzinie 17:00 i tam pójdziesz sobie do poczekalni,kupisz na spokojnie bilet i masz pociąg bezpośredni do Warszawy Centralnej o godzinie 17:57 i we warszawie będziesz o godzinie 21:20,będziesz nim jechać 3 godziny i 23 minuty,to jest pociąg TLK Intercity.No myśle że bardzo szczegółowo Ci to napisałem :)

~kuba

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 24 ſierpień, 2011, 09:02:41 »
niech Cię los złotem obsypie i bogactwem wszelkiego inwentarza za tę wyczerpującą odpowiedź.
Pozdrawiam

Offline abc1987

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 24 ſierpień, 2011, 09:23:09 »
Hehe no nawet by sie przydało :D Spoko nie ma za co i również pozdrawiam :)